Nem fogad el élelmet a Szajnába tévedt fehér delfin + videó

Nem fogad el élelmet a néhány napja a Szajnába tévedt és mára veszélyesen lesoványodott beluga, más néven fehér delfin, amely szokatlan mértékben eltávolodott természetes élőhelyétől, a sarkvidéki és szubarktikus vizektől.

Forrás: MTI2022. 08. 07. 11:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 A tengeri élővilág védelmével foglalkozó zöldszervezet, a Sea Shepherd franciaországi tagszervezetének aktivistái szakadatlanul, még éjszaka is megfigyelés alatt tartják és etetni próbálják hallal a veszélyben lévő emlőst, amely eddig elutasított minden felajánlott élelmet.

A beluga több tíz kilométerre felúszott a folyón, és jelenleg a Szajna Párizs és a normandiai Rouen közti szakaszán bolyong. A természetvédők péntek óta, az idővel versenyt futva próbálnak rátukmálni egy fogásnyi heringet, de az állat rá se hederít az élelemre. A Sea Shepherd attól tart, hogy a delfin lassan éhen hal a folyóban.

Az Eure megyei hatóságok péntek esti közleménye szerint a beluga szemlátomást menekül az őt segíteni kívánó hajóktól, és nem reagál azokra a kísérletekre sem, amellyek megpróbálják visszaterelni a tengerbe.

A mentés résztvevői a lehető legtapintatosabb magatartást tanúsítják a tengeri emlős iránt, nehogy a megijesztésével tovább rontsanak az állapotán – áll a prefektúra közleményében. A hideg északi tengerekben honos belugák rövid ideig képesek életben maradni édesvizekben is.

Májusban egy betegnek látszó kardszárnyú delfin, más néven gyilkos bálna halt éhen a Szajnában hosszú kálvária után. Júniusban egy csukabálnát láttak az észak-franciaországi folyóban.

Borítókép: Beluga (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.