Arany Málna 2023: A Szöszi című film kapta a legtöbb jelölést

A Marilyn Monroe életéről szóló Szöszi című film kapta a legtöbb jelölést a legrosszabb produkciókat díjazó Arany Málnára. Az alkotást a legrosszabb film-, forgatókönyv- és rendezőkategóriában is jelölték. Tom Hanks három díjra is esélyes lehet idén.

Magyar Nemzet
2023. 01. 23. 12:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Arany Málna-díjat egy nappal az Oscar-gála előtt, március 11-én osztják ki. A legrosszabb film mezőnyében a Szöszi kihívója a Pinokkió, a Good Mourning, A sellő és a Napkirály, valamint a Morbius.

Tom Hanks három jelölést is kapott az idei Arany Málna-díjra.

Kettőt rögtön az Elvisért: a legrosszabb epizódszereplőként és a legrosszabb szereplőpárosként is. Utóbbi jelölést a szerepéhez viselt maszk miatt kapta. Pedig Baz Lurhmann életrajzi filmje a kritikusok körében sikert aratott, a brit filmakadémia kilenc díjára jelölte. Az Elvist játszó Austin Butler pedig elnyerte a Golden Globe-díjat.

A Robert Zemeckis által rendezett Disney új Pinokkiója hat kategóriában is esélyes az Arany Málna-díjra. Hanks a klasszikus új adaptációjában nyújtott alakításáért a legrosszabb színész trófeáját is elviheti.

A kétszeres Oscar-díjas Hanks előtt már más sztárok is kaptak Arany Málna-jelölést, köztük Leonardo DiCaprio, Eddie Redmayne, Ben Affleck, Halle Berry, Sandra Bullock, Laurence Olivier, Al Pacino és Marlon Brando is.

Jared Leto, aki tavaly a Gucci-ház című filmmel jutott Arany Málna-jelöléshez, idén a Morbius című Marvel-filmmel került ismét a legrosszabb színészek mezőnyébe.

Borítókép: Képernyőfelvétel (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.