Ilyen most Bud Spencer római sírja – egy magyar rajongó rótta le kegyeletét + galéria

Rengeteg magyar fordul meg az olasz színész végső nyughelyénél.

2024. 03. 09. 6:30
Bud Spencer sírja Rómában. Fotó: Vass Péter Bexter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bud Spencer 2016. június 27-én hunyt el Rómában. Ott, a veranói temetőben helyezték örök nyugalomra. A sírját azonban nem könnyű megtalálni: a temető bejáratától távolabb esik, ráadásul a kriptán a felesége, Maria Amato családjának neve van feltüntetve. Az olasz színész végső nyughelyét minden évben számos rajongó keresi fel. Nemrégiben egy magyar rajongó, Vass Péter Bexter is ellátogatott a sírhoz, és lapunknak elmesélte, hogy milyen állapotban van most a nyughely, és mások is „elzarándokoltak-e” oda?

– A római út előtti napokban derült ki számomra, hogy a Mester végső nyughelye is a városban van. Mivel én és  testvéreim a filmjein nőttünk fel, számomra olyan, mintha egy kedves családtag lenne. A filmjeik Terence Hill-lel mindig a barátságról vagy testvéri szeretetről szóltak. A történetekben voltak ellentétek, de a közös célért mindig összefogtak. Példamutató volt – magyarázta, miért érezte fontosnak, hogy római nyaralása során a temetőbe is ellátogasson. Elmondása szerint a sír megtalálásához nagy segítségére volt a Google, ugyanis pontos koordinátákkal szolgált. 

– Nagyon sok zarándok ereklye van elhelyezve, köztük több közös kép Terence Hill-lel. De ami a szívem melengette, az a nagy magyar zászló volt 

– festette le az egyébként egyszerű családi kriptát.

– Amíg ott voltam, jött más érdeklődő is Németországból. Az ő zászlajuk is megtalálható ott. A temetőmunkások azt mondják, szinte csak magyarok kérnek útbaigazítást, nagyon sokan keresik fel – magyarázta.

Nevetve hozzátette, Bud Spencer tiszteletére első dolga lesz elkészíteni egy kis hagymás babot, a római éttermekben ugyanis sajnos nem készítenek ilyen ételt.
Borítókép: Bud Spencer sírja Rómában (Fotó: Vass Péter Bexter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.