Földrengés New Yorkban, így hálózza be a CIA az újságírókat, Orbán Viktor pedig egyértelmű üzenetet küldött Brüsszelnek! – ezek a hét videói

Az eheti videó-összeállításunkban látható, ahogyan Orbán Viktor egyértelmű üzenetet küldött Brüsszelnek az LMBTQ-kérdésben, de nézhető videó arról is, hogyan hálózza be a CIA az újságírókat. A legérdekesebb sportpillanatok között az idei elátkozott baszk országúti kerékpáros körverseny tömegbukása is megtekinthető.

2024. 04. 06. 6:44
ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök. Fotó: Fischer Zoltán Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor egyértelmű üzenetet küldött Brüsszelnek az LMBTQ-kérdésben

Orbán Viktor miniszterelnök új videót osztott meg a TikTok-oldalán, amelyben Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének egy korábbi nyilatkozata látható. A felvételen Von der Leyen arról beszél, hogy a hazánknak járó uniós forrásokból húszmilliárd eurót befagyasztanak az LMBTQ-jogok miatt.

A videó második felében a kormányfő a Kossuth rádiónak adott korábbi interjújából látható részlet, amelyben leszögezi:

nincs az a pénz, amiért mi LMBTQ-aktivisták kezébe adnánk a gyerekeinket vagy az unokáinkat.

 

Menczer Tamás: Magyarország békéjét és biztonságát csak Orbán Viktor és a Fidesz–KDNP tudja megvédeni

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a közösségi oldalára feltöltött videónyilatkozatában a háború eszkalációjára figyelmeztetett.

Most kell nagyon figyelni, mert nagy a baj, nagy a veszély, a háborúpártiak napról napra közelebb préselnek bennünket a harmadik világháborúhoz!

– fogalmazott Menczer Tamás. – Mikor lesz vége a háborúnak Ukrajnában? – tette fel a kérdést.

A mi válaszunk az, hogy azonnal be kell fejezni, azonnali és feltétel nélküli tűzszünetre és tárgyalásra van szükség.

„A háborúpártiak mást akarnak, ők azt mondják, hogy a háborúnak akkor lesz vége, ha Ukrajna győz. Ezzel azonban egy olyan katonai eredményhez kötik a háború befejezését, ami soha nem jön el” – tette hozzá.

 

 

Így hálózza be a CIA az újságírókat

Tizenhárom éven át dolgozott az amerikai Központi Hírszerző Ügynökségnél (CIA) John Stockwell, aki azt követően hagyta el pályáját, hogy úgy látta, a CIA nem megvédi a nemzetbiztonságot, hanem veszélyezteti azt. Az egykori tiszt egy korábbi interjúban rántotta le a leplet arról, hogy az amerikai hírszerzés hogyan irányítja a médiát. A Magyar Nemzetnek Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója beszélt arról, hogyan is működnek a gyakorlatban a hírszerző ügynökségek.

 

Fontos gazdasági lehetőségekről tárgyalt Orbán Viktor

Hatalmas sajtóérdeklődés fogadta a Boszniai Szerb Köztársaságban tárgyaló magyar kormányfőt. Milorad Dodik, a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke üdvözölte a magyar delegációt és Orbán Viktor miniszterelnököt a Köztársasági Palota előtt Banja Lukában. A találkozót nagy médiaérdeklődés kísérte, már kora reggel óta több stáb is a helyszínen várta hazánk kormányfőjét, a tárcavezetőket és az üzletembereket.

 

Szijjártó Péter: Magyarország büszke tagja a világ legerősebb védelmi szövetségének

Hazánk büszke és egyben megbízható tagja is a világ legerősebb védelmi szövetségének számító NATO-nak, és Magyarország továbbra is hozzá kíván járulni az euroatlanti közösség biztonságához – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Brüsszelben.

A tárcavezető a NATO alapításának 75. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen hangsúlyozta, hogy Magyarország a 25 évvel ezelőtti, 1999-es belépésével ismételten csatlakozhatott „az euroatlanti világ szabad és szuverén nemzeteinek közösségéhez, amelyhez a szívünk mélyén mindig is tartoztunk, de a negyven éven át tartó kommunista elnyomás fizikailag távol tartott minket ettől”.

 

Erős földrengés rázta meg New Yorkot

 

A hét legérdekesebb sportpillanatai

 

Csigolyatörések, tüdősérülések az idei elátkozott baszk körversenyen történt tömegbukás után

Az idei Tour de France négy nagy esélyeséből három is érintett volt a baszk körverseny csütörtöki tömegbalesetében, közülük a dán járt a legrosszabbul, akinek tüdőzúzódása és légmelle van, a kulcscsontja és hét bordája is eltört. Remco Evenepoel bízik benne, hogy az ő kulcscsonttörése nem befolyásolja az indulását a francia körversenyen, Primoz Roglic pedig csodával határos módon törés nélkül megúszta a balesetet. Az elátkozott baszk körverseny pénteken újabb bukással folytatódott: ezúttal a kétszeres Giro-dobogós Mikel Landa került mentőautóba, vélhetően neki is a kulcscsontja tört el.

 

így még nem borult ki sajtótájékoztatón, mint ezen a héten

A német labdarúgó-bajnokság másodosztályában a 28. fordulót pénteken 18.30-kor a Paderborn–Hertha találkozó nyitotta, ezt felvezetve tartott még a mérkőzés előtt sajtótájékoztatót a berlini csapat. Ám Dárdai Pál vezetőedző hat perc után dühösen elhagyta a termet.

 

Arteta jót nevetett a „tudatlan” Kloppon

Jürgen Kloppnak minden bizonnyal volt jobb programja is szerda este, mint hogy a Liverpool riválisainak Premier League-mérkőzéseit nézze. Már csak azért is, mert azt sem tudta, hogy a 31. fordulóban mikor lép pályára az Arsenal és a Manchester City. Kollégája, a londoniakat irányító Mikel Arteta viszont tűkön ülve nézi az ellenfelek meccseit.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.