A télen-nyáron elérhető hazai zöldség dekoratív, fodros leveleiből korántsem csak főzelék, rakott kel vagy frankfurti leves készíthető – olvasható a Mindegette. hu cikkében. Minél sötétebb a színe, annál jellegzetesebb az íze. A haragoszöld téli kelkáposztához képest a nyárinak a levelei világosabbak, kevésbé bodrosak, lazább fejet alkotnak.
Lerántjuk a fátylat a kelkáposzta titkáról, igazi vitaminbomba
Ismerje meg a kelkáposztával kapcsolatos lehetőségeket és a fortélyokat!

A gasztroportál bemutatta, hogy mit kell tudni a kelkáposztáról. Kedvcsinálónak álljon itt pár dolog.
Mire figyelj, ha kelkáposztát készítesz?
- Óvatosan válaszd le a külső leveleket az ujjaiddal vagy késsel a torzsa fölött. Az épek megtölthetők, a kevésbé szépek pedig ízesítőnek belefőzhetők zöldséglevesbe. A vastagabb ereket vágd laposra, hogy a leveleket könnyen fel lehessen tekerni. Helyezd a káposztát vágódeszkára, hasítsd félbe hosszú pengéjű késsel, majd negyedeld. Hegyes kiskéssel vágd ki a torzsát ék alakban, végül keresztben metéld a kívánt szélességű csíkokra a cikkeket. Az aprításhoz hintakést használhatsz.
- Az egész leveleket vagy az aprított kelkáposztát zuhanyozd le a mosogatóban, hogy megszabadítsd a rücskös felületen könnyen megtapadó szennyeződésektől.
- A zsenge belső leveleket 15 perc alatt megfőzheted forrásban levő sós vízben. Vékony csíkokra metélve már 5-7 perc alatt megpuhulnak.
Számos egyéb fantasztikus lehetőség rejlik a kelkáposztában, olvassák el a Mindmegette cikkét, érdemes.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Mindmegette.hu/Shutterstock)
További Mozaik híreink
A téma legfrissebb hírei
Tovább az összes cikkhez
Eltűnt birodalmak és megoldatlan titkok – Mennyit tud a történelem legnagyobb rejtélyeiről?
A történelem tele van titkokkal, amelyekre a mai napig nincs biztos válasz

A titok birodalma – Mennyit tud a történelem leghíresebb titkos társaságairól?
Tegye próbára tudását ezzel az öt kérdésből álló kvízzel – a hatalom és a titok határán!

Technikai gurunak tartja magát?
Minden kérdésre tudja a választ?

Ha így készíti a palacsintát mennyei ízű lesz
A palacsinta az egyik legkedveltebb desszertünk, amit önálló fogásként, édes és sós töltelékkel is szívesen fogyasztunk.
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en
Komment
Összesen 0 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Címoldalról ajánljuk
Tovább az összes cikkhez
Eltűnt birodalmak és megoldatlan titkok – Mennyit tud a történelem legnagyobb rejtélyeiről?
A történelem tele van titkokkal, amelyekre a mai napig nincs biztos válasz

A titok birodalma – Mennyit tud a történelem leghíresebb titkos társaságairól?
Tegye próbára tudását ezzel az öt kérdésből álló kvízzel – a hatalom és a titok határán!

Technikai gurunak tartja magát?
Minden kérdésre tudja a választ?

Ha így készíti a palacsintát mennyei ízű lesz
A palacsinta az egyik legkedveltebb desszertünk, amit önálló fogásként, édes és sós töltelékkel is szívesen fogyasztunk.















Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!