A télen-nyáron elérhető hazai zöldség dekoratív, fodros leveleiből korántsem csak főzelék, rakott kel vagy frankfurti leves készíthető – olvasható a Mindegette. hu cikkében. Minél sötétebb a színe, annál jellegzetesebb az íze. A haragoszöld téli kelkáposztához képest a nyárinak a levelei világosabbak, kevésbé bodrosak, lazább fejet alkotnak.
Lerántjuk a fátylat a kelkáposzta titkáról, igazi vitaminbomba
Ismerje meg a kelkáposztával kapcsolatos lehetőségeket és a fortélyokat!

A gasztroportál bemutatta, hogy mit kell tudni a kelkáposztáról. Kedvcsinálónak álljon itt pár dolog.
Mire figyelj, ha kelkáposztát készítesz?
- Óvatosan válaszd le a külső leveleket az ujjaiddal vagy késsel a torzsa fölött. Az épek megtölthetők, a kevésbé szépek pedig ízesítőnek belefőzhetők zöldséglevesbe. A vastagabb ereket vágd laposra, hogy a leveleket könnyen fel lehessen tekerni. Helyezd a káposztát vágódeszkára, hasítsd félbe hosszú pengéjű késsel, majd negyedeld. Hegyes kiskéssel vágd ki a torzsát ék alakban, végül keresztben metéld a kívánt szélességű csíkokra a cikkeket. Az aprításhoz hintakést használhatsz.
- Az egész leveleket vagy az aprított kelkáposztát zuhanyozd le a mosogatóban, hogy megszabadítsd a rücskös felületen könnyen megtapadó szennyeződésektől.
- A zsenge belső leveleket 15 perc alatt megfőzheted forrásban levő sós vízben. Vékony csíkokra metélve már 5-7 perc alatt megpuhulnak.
Számos egyéb fantasztikus lehetőség rejlik a kelkáposztában, olvassák el a Mindmegette cikkét, érdemes.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Mindmegette.hu/Shutterstock)
További Mozaik híreink
A téma legfrissebb hírei
Tovább az összes cikkhez
Magas a vérnyomása? Ennek a gyümölcsnek a fogyasztása segíteni fog
Hazánkban a felnőtt lakosság közel 40 százalékát érinti a magas vérnyomás – ez az arány 60 év fölött 60 százalékra emelkedik.

Hatalmas titokra derült fény: ezeket az ételeket tilos lefagyasztani!
A nyárral elérkezett a betakarítás és tartósítás időszaka, a mélyhűtők lassan megtelnek minden földi jóval.

Kiderült a légkondi titka, így kell helyesen használni
Nincs jobb érzés, mint egy igazán forró napon belépni a hűs lakásba.

Ezért ne tárolja hűtőben a paradicsomot
A paradicsom nemcsak egy alapanyag – benne van a nyár zamata és a napfény melege.
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en

Tragédiával végződött a Székely Vágta döntője

Csintalan beütötte az utolsó szöget Magyar Péterék koporsójába

Belehalt a szülésbe az ismert tévés, Kasza Tibi ordításától zengett a TV2 stúdiója

Súlyos üzenet érkezett a Kremlből: már nem is Ukrajna az oroszok legnagyobb ellensége

Ezek a legjobb ételek zsírmáj ellen, rendszeres fogyasztásukkal visszafordítható az elváltozás

Magyar Péter sarokba szorult: Az Orbán Viktor Akciócsoport vitte be a kegyelemdöfést

Kerkez csalódottan távozott Liverpoolból – érdekes cikket közölt az egyik liverpooli portál

A DVSC legyőzte a Csíkszeredát a nyári első felkészülési mérkőzésén

Itt tudja követni élőben, éppen hol járnak Kapu Tiborék

Életveszélyes négyévszakos abroncsokat is találtak az ADAC/ÖAMTC gumitesztjén

Itt vannak a Voks2025 részletes adatai + videó

Csodagyőzelem Kanada ellen, továbbjutott a magyar válogatott
Címoldalról ajánljuk
Tovább az összes cikkhez
Magas a vérnyomása? Ennek a gyümölcsnek a fogyasztása segíteni fog
Hazánkban a felnőtt lakosság közel 40 százalékát érinti a magas vérnyomás – ez az arány 60 év fölött 60 százalékra emelkedik.

Hatalmas titokra derült fény: ezeket az ételeket tilos lefagyasztani!
A nyárral elérkezett a betakarítás és tartósítás időszaka, a mélyhűtők lassan megtelnek minden földi jóval.

Kiderült a légkondi titka, így kell helyesen használni
Nincs jobb érzés, mint egy igazán forró napon belépni a hűs lakásba.

Ezért ne tárolja hűtőben a paradicsomot
A paradicsom nemcsak egy alapanyag – benne van a nyár zamata és a napfény melege.