A pékáru alapvető élelmiszer. Legyen szó kenyérről, zsemléről vagy kifliről, bagettről vagy pogácsáról, biztos, hogy mindig van otthon péksütemény, hiszen ezek nélkül a reggelik és a vacsorák elképzelhetetlenek. Mi a teendő viszont akkor, ha a kenyér már megszikkadt, kezd megkeményedni, mi pedig kívánjuk a friss pékárut? A Mindmegette mutatott egy zseniális trükköt!
A kenyeret, zsemléket, kifliket és pogácsákat sokan abban a zacskóban tárolják, amiben megvették. Ez lehet műanyag vagy papírzacskó is, de egyre többen használnak vászonzsákot vagy méhviasz kendőt, esetleg a jól bevált, fából készült, lecsukható kenyértartót. Mindegyiknek van előnye és hátránya is, a pékáru élettartama viszont rövid, pár nap után már kiszárad, és ezt senki sem eszi meg olyan örömmel, mint a friss és puha, kívül ropogós kenyeret.