Meglepő tény derült ki: a fagyasztott zöldség vitamindúsabb!

Egy brit kutatóintézet megállapította, hogy a fagyasztott zöldségek több tápanyagot tartalmaznak, mint a szupermarketekben frissként árultak.

Forrás: Mindmegette2025. 05. 31. 17:43
Fotó: Pexels.com
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy brit kutatóintézet megállapította, hogy a fagyasztott zöldségek több tápanyagot tartalmaznak, mint a szupermarketekben frissként árultak. 

zöldségek
A zöldségek leszedésétől akár két hét is eltelhet - Fotó: Mindmegette

A zöldségek leszedésétől akár két hét is eltelhet, míg a vásárlók kosaraiba kerülnek a nagy élelmiszer-áruházakban, ennek következtében pedig akár tápanyagtartalmuk 45 százalékát is elveszíthetik – állítják brit kutatók. A vásárlók 80 százaléka úgy véli, a szupermarketekben kapható zöldségek nem idősebbek négynaposnál, pedig akár kilencnaposak is lehetnek, mire az üzletekbe kerülnek, és több napig tartjuk otthon is őket, mire a fazékba kerülnek.

A vitamin- és tápanyagveszteséget vizsgáló kutatást a brit Élelmiszerkutató Intézet végezte a fagyasztott élelmiszereket forgalmazó Birds Eye cég megbízásából. 

A sheffieldi Hallam Egyetem Élelmiszerfejlesztési Központjának korábbi kutatásából szintén az derül ki, hogy a fagyasztott zöldségek nem rosszabbak a frissebbeknél.

A teljes cikket a Mindmegette oldalán olvashatják el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.