idezojelek

Demeter Márta meghökkentő frigyre lépett

Hogy mik vannak...

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy Félix nyaralásából visszatérve ismét belevetette magát a munkába. Négy-öt új történettel sikerült bővítenie a készülő novelláskötetének korpuszát. A hírlapíró ilyenkor, amikor befejez egy-egy munkafolyamatot nagyon szereti levezetni az intellektuális feszültséget egy kis fizikai munkával. Ő így tud regenerálódni, így tud úgymond visszazökkenni a való életbe. Ezért most úgy döntött, hogy a régóta elhanyagolt pincéjében próbál meg rendet csinálni. Neki is kezdett a pince kipakolásának, amikor két kisbútorcipelés között összefutott Reinkfrank nénivel, aki mint mindig, most is tudott neki új politikai fejleményekről beszámolni.

– Szerkesztő úr, hallotta a legújabb meglepő ellenzékkel kapcsolatos hírt? Ez a Demeter Márta most mindenkit jól meglepett a baloldalon. Ezúttal a Jobbikba lép át. Volt ő már MSZP-s, LMP-s és tudja a Jóisten, hogy mi még. Most azonban végre révbe ért. A Jobbik és Jakab Péter lesz a legjobb választás a számára. Ott úgyis immár hagyománya van a köpönyegforgatásnak és az elvek tendenciózus feladásának. Na de nem volt ez a lépés minden előzmény nélküli. Ugyanis Demeter volt az, aki a legjobban fel volt háborodva Jakab Péter éppen aktuális, kellőképpen alpári parlamenti színjátékát követő jogos pénzbüntetésén. Mondom magának Félix, én már akkor láttam, hogy Mártika a Jobbik felé kacsingat. Na de mindegy is, ezekkel a lépésekkel csak maguk alatt vágják a fát a mélyen tisztelt ellenzék tagjai. Mert ezeknek a lépéseknek komoly következményei lesznek, hiszen a baloldali szavazók is jól látják, hogy a politikusaikat csak a saját boldogulásuk érdekli, velük pedig, a saját választóikkal vajmi keveset törődnek. Köszönöm, hogy meghallgatott szerkesztő úr, további jó pakolást kívánok – mondta Reinkfrank néni és már viharzott is tovább, maga mögött húzva a kerekeken guruló táskáját. Felhévizy érdeklődését azonban felkeltette Demeter Márta sorozatos pártváltása. Ezért utána is olvasott a témának.

A legjobb összefoglalót az immár politikai szélkakassá változott Demeter Mártáról a Magyar Nemzetben találta meg a hírlapíró:

„[...] Demeter 2017 januárjában szakított a szocialistákkal, amikor kilépett a parlamenti frakcióból és a pártból is. Ekkor több egykori párttársa is kérte, hogy mondjon le mandátumáról az MSZP javára, de ennek a kérésnek nem tett eleget, és függetlenként folytatta munkáját az Országgyűlésben. Ezután Demeter pirosból zöldbe öltözött,  2017. szeptember 1-jén beült a Lehet Más a Politika parlamenti frakciójába, majd 2018-ban a pártnak is tagja lett. A 2018-as országgyűlési választáson az LMP képviselőjelöltjeként indult Budapest kilences számú választókerületében, ahol vereséget szenvedett, így ismét listáról szerzett képviselői mandátumot. Az LMP színeiben Demeter egészen a társelnöki pozícióig vitte, a tevékenységében azonban nem volt sok köszönet, mivel a vezetésével az egyik legnagyobb kudarcukat élték meg a zöldek.”

– Azaz kijelenthető, hogy Mártika eddig egyik pártban sem találta meg a számítását. Sőt ahol megjelent, ott durva mélyrepülés kezdődött. Talán ezért keresett most egy olyan pártot, ahol a párthűség és az elvhűség nemhogy nem elvárás, hanem kifejezetten üldözendő dolog. Úgyhogy most Jakab Péter farvizén ismét beevickélhet a parlamentbe, ahol így biztosan megkapja a jól megérdemelt illetményét, amely eredmény LMP-s ként egyáltalán nem volt biztos a számára. A tutit választotta a bizonytalan helyett. Azzal pedig, hogy közben ezzel a politikai szélkakakas viselkedéssel mekkora kárt okoz az ellenzéki térfélen egyáltalán nem foglalkozik. Az a lényeg, hogy a húsosfazék elérhető távolságba kerüljön. A Jobbik mint párt pedig ilyen szempontból a létező legjobb választás, hiszen immár Gyurcsány-csatlóssá változva, kellőképpen ideológiamentesítve lett. Azt pedig jól tudjuk a történelemből, hogy előbb-utóbb úgyis összenő, ami összetartozik – merengett magában Felhévizy Félix, és felkapta a hátára a régi konyhabútorának használt munkalapját és határozott léptekkel elindult vele a lomtárnak kinevezett helyiség felé.

Borítókép: Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője a párt Több nőt a politikába! című, utcai akcióval egybekötött sajtótájékoztatóján a budapesti Móricz Zsigmond körtéren 2018. április 5-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.