idezojelek

A tálibokban bízó Soros

Az álfilantróp milliárdos spekuláns és NGO-i egyfajta táliberális demokráciára fognak tűzzel-vassal érzékenyíteni.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
2021. 09. 09. 16:33
Fotó: -

Méltatlanul kevés figyelmet kapott Soros Györgynek egy Twitter-bejegyzése, amelyben az afganisztáni fejlemények miatt borong, amire a Neokohn. hu akadt rá. A baloldali milliárdos spekuláns azt írta: „A tálibok viselkedése komoly aggályokat vet fel azzal kapcsolatban, hogy valóban elkötelezettek-e az emberi jogok mellett.” Ennyi a szöveg, és bizonyára vannak olyanok, akik semmi különöset nem találnak e rövid kis véleményközlésben, ám ha alaposabban szemügyre vesszük, az egyik legönleleplezőbb sorosi megnyilatkozással állunk szemben. 

Hisz milyen döbbenetes tény derül ki ebből a röpke mondatból? Hát hogy Uncle George képes volt bízni a tálibokban. Az öregecskedő világfelforgató a saját szavai alapján tehát eddig hitt abban, hogy a szélsőségesek, a szektás, őrült terroristák elkötelezettek az emberi jogok iránt, csak feltehetően az utóbbi idők drámai történései rendítették meg benne a bizalmat. A helyzet azonban ennél is rosszabb: bár aggályokat vet fel benne a tálibok viselkedése, még mindig bizonytalan, úgymond ad még esélyt a máris és ismét emberek ellen hajtóvadászatokat indító, kivégzéseket rendező, tényleg szó szerint vérszomjas táliboknak. 

A kedves olvasó, miután levegőt kap az elképedéstől, nem árt, ha visszaemlékezik arra, Magyarország milyen vészjósló félelmeket bírt előcsalogatni Sorosból. Velünk kapcsolatban már nem tusakodott magában, miként vélekedjen rólunk. Azt mondta nem is oly rég egy videóüzenetben: „nagyon aggódok” a magyarországi folyamatok miatt. Azóta sem szűnik meg mocskolni a magyar kormányt és népet, telekürtölve a világot az antidemokratikus szélsőségességünk rémképeivel. Mi nem érdemeltünk annyi megfontolást sem, mint a tálibok, a mi esetünkben nem volt percnyi kételye sem a jobboldalt üldöző pénzmogulnak: rögtön kiállította a negatív, emberi jogokból bukott bizonyítványt. 

Mindez annyit jelent, hogy a magyarságot szélsőségesebbnek tartja az álfilantróp, krónikus konzervatívfóbiában szenvedő spekuláns, mint a gyilkosságok tömegét végrehajtó afganisztáni terroristákat? A tömör válasz: igen. De ki az, aki csodálkozik ezen, amikor tavaly kifejtette: a jövő egyetemét migránsokból és a börtönökben fogvatartottakból (!) akarja feltölteni? És ki olyan naiv, hogy nem veszi észre: a szélsőségeseket preferálja, szereti, imádja, babusgatja Soros mindenütt?

Egy szerencséjük van a táliboknak, és ennek köszönhetik, hogy a bankárcézár még nem mondott le végleg róluk, pusztán aggályokat érez az emberi jogi elkötelezettségük miatt. Az, hogy őket még a legrosszabb indulattal sem lehet konzervativizmussal, jobboldalisággal, polgárisággal, netán zsidó-keresztény hozzáállással gyanúsítani. Soros György számára ugyanis nincs bűn, gyilkos cselekedet, gaztett, ami megbocsáthatatlan lenne – kivéve, ha az adott közösség, nemzet, ország jobbközép, konzervatív, polgári, nemzeti, keresztény meggyőződésű. Erre nincs bocsánat Soros szemében, és az ilyen elhajlók állandó üldöztetésnek lesznek kitéve az általa felépített globalista inkvizítorhadsereg és a korrumpált, zsebében lévő politikusok részéről.

Akinek még további bizonyság kell, hogy minket kevesebbre tart a multimilliárdos, mint a tálibokat, az olvasson bele a Nyílt Társadalom Alapítvány árulkodó anyagába, amit a Tűzfalcsoport hozott nyilvánosságra. Ott hazánk egy sorban szerepel – mint ahol visszaesést tapasztalnak emberi jogi szempontból ― Afganisztán mellett Mianmarral, Etiópiával és Tunéziával. Van azonban egy furcsa, figyelemre méltó fejlemény: az USA-t is ebbe a kategóriába sorolja az álfilantróp pórázalapítványa. Lehet, hogy máris Joe Biden ellen fordult Soros, holott több vagon pénzzel tolta meg erősen szenilis, demens pártfogoltja elnökké választását? Úgy látszik, igazából az a baja a mai amerikai baloldali vezetéssel, hogy nem annyira kíméletlenek és szélsőségesek, mint a tálibok. Utóbbiak emberi jogi teljesítményével meg inkább amiatt elégedetlen, mert még mindig nem elég keményen számolnak le az európai kultúrával, a reakciós jobboldallal. 

Ebben az esetben viszont félő, hogy Soros NGO-i mostantól világszerte egyfajta táliberális demokráciára fognak tűzzel-vassal érzékenyíteni. 

Borítókép: Tálib fegyveres áll egy rakétakilövéshez használt autó roncsa mellett a kabuli Hamid Karzai Nemzetközi Repülőtér közelében 2021. augusztus 30-én. Fotó: MTI/EPA

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.