idezojelek

Szélsőbalos provokáció és kommunista tempó a DK-tól

A pártállami időket idéző, keresztényellenes prolihergelést mutatott be Vadai Ágnes.

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence
Cikk kép: undefined
Fotó: Kovács Tamás

Vadai Ágnes kiváló kommunista ütemérzékről tanúbizonyságot téve az eucharisztikus kongresszus harmadik napján tartott online sajtótájékoztatót, amelyben az egyházat támadta, a komcsiktól már szinte megszokott módon a pedofília gyanúját emlegetve. 

A DK szigorú tekintetű képviselő asszonya ellentmondást nem tűrő hangon kormányzati vizsgálóbizottság felállítását követelte, miközben a katolikus egyházat mint bűnös struktúrát emlegette, amely állítása szerint összefonódott az Orbán-kormánnyal. 

Az időzítés, ahogy fentebb írtam, egyáltalán nem véletlen, a DK az MSZMP-hez hasonlóan gyűlöli a keresztény egyházat és a papokat, a jelenlegi ellenzéki pártok közül a legjobban, ráadásul Gyurcsányék pontosan tudják, hogy a kommunista diktatúra negyven éve egyáltalán nem tűnt el nyomtalanul, a „klerikális reakció” meg a „politizáló pedofil papok” szavakra pártjuk kemény magja még mindig rezonál. 

Hatásos volt tehát Rákosi és Kádár hosszú évtizedeken át tartó, intenzív keresztényellenes propagandája, azok közül, akik 40-50 évvel vagy még régebben születtek – vagy akkoriban voltak fiatalok –, még mindig sokan vannak, akik gyűlölettel, haraggal vagy gyanakvással tekintenek az egyházra és a papokra; a polgári, konzervatív emberek utolsó mentsvárára.

A bevehetetlen erődre, amely hitet és reményt tudott adni a baloldali diktatúra alatt az Istenben és hazában gondolkodó embereknek. Tudták ezt a kommunisták, ezért minden létező aljasságot bevetettek annak érdekében, hogy hiteltelenítsék, illetve bemocskolják az egyházat. 

És utódaik is ugyanezt a receptet követik. Nem véletlenül szokott Vágó István pont karácsonykor Jézus Krisztust gyalázó posztokat feltenni az oldalára, ahogyan az sem a véletlen műve, hogy a DK pont a pedofilellenes törvény benyújtásakor kezdte a papokat tiszta erőből pedofilozni, meg a nácikhoz hasonlóan a gyónási titoktartás eltörlését követelni,  és persze a hitüket nyilvánosan felvállaló közszereplőkre is ugyanezen okokból kifolyólag szokott liberális golyózápor zúdulni. 

És a balliberális sajtómunkások is azért olyan lelkes segítői az ügynek, mert pontosan tudják, hogy  a világon mindenhol a hívők teszik ki a jobboldal legnagyobb és legelkötelezettebb bázisát, olyan emberek, akik leginkább idegenkednek az LMBTQ-lobbi erőszakos törekvéseitől és propagandájától. 

Legutóbb Lengyelországban láthattuk az elsősorban külföldről szervezett és pénzelt keresztényellenes támadásokat, ott is hasonló módszereket használtak Soros NGO-i, mint amiket most vetnek be Vadaiék és a 444.hu

Végül muszáj leszögeznünk, hogy természetesen minden bűnös büntetést érdemel  – példásat és szigorút –, de egyrészt az effajta bűncselekmények egyáltalán nem fordulnak elő gyakrabban a papok körében, mint például a pedagógusok között, másrészt ez az ócska, a kommunista időket idéző keresztényellenes prolihergelés nyilvánvalóan nem a gyerekek védelméről szól, hanem arról, hogy a szélsőbalos Demokratikus Koalíció rúghasson egy nagyot a hívőkbe, a papokba, az egyházba és a kormányba.

(A borítóképen Vadai Ágnes, a DK képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 16-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.