idezojelek

Baloldali becstelenségek

Karácsonynak esze ágában sem volt visszalépni, csak elhúzta a mézesmadzagot Márki-Zay előtt.

Borsodi Attila avatarja
Borsodi Attila
Cikk kép: undefined

Azzal fordulunk az újonnan alakuló demokratikus pártokhoz, elsősorban a másik munkáspárthoz, a Szociáldemokrata Párthoz, hogy minden erővel, a kormányzat megszilárdításával küzdjük le a fenyegető ellenforradalom és a külső beavatkozás veszélyét. Népünk vérével bizonyította, hogy rendületlenül támogatja a kormánynak a szovjet erők teljes kivonására irányuló követelését. Nem akarunk tovább függőséget! Nem akarjuk, hogy hadszíntérré váljon az ország! Minden becsületes hazafihoz szólunk! Fogjunk össze a magyar függetlenség, a magyar szabadság diadaláért!

Ez az idézet Kádár János 1956. november 1-jén felvételről közölt rádióbeszédéből való. Kádár ezzel azt tudatta az ország lakosságával, hogy Magyarország független akar maradni, le kívánja rázni a szovjet rabigát, és nem akar idegen haderőt látni hazánk területén. A dolog érdekessége azonban az volt, hogy amikor ez a rádióbeszéd elhangzott, Kádár – Münnich Ferenccel együtt – már úton volt Moszkva felé. S majd miután leverték a magyar szabadságharcot, november 7-én Kádárt szovjet tankokkal hozták Budapestre.

Kádár becstelensége akkor jutott eszembe, amikor megláttam Karácsony Gergely kampányplakátjait, amelyeken arra biztatják az embereket, hogy támogassák a politikust a miniszterelnök-jelöltségért folytatott szavazás második fordulójában. E plakátok önmagában teljesen normálisak is lehetnének, de a helyzet abszurditása abban rejlik, Karácsony múlt pénteken még a lehetséges visszalépéséről tárgyalt Márki-Zay Péterrel, aki harmadik lett a baloldali választás első fordulójában. Akkor abban állapodtak meg, hogy valamelyikük majd visszalép a másik javára, de hogy ki, azt ezen a héten, hétfőn közlik. Ehhez képest vasárnap Karácsony arról nyilatkozott, hogy nem lép vissza, sőt előrelép. Ezek után Karácsony és Márki-Zay hétfőn újra tárgyaltak, de nem közölték, kettőjük közül ki lép vissza, és abban maradtak, hogy folytatják a tárgyalást. 

A szerdán kihelyezett kampányplakátok azonban egyértelműen bizonyítják, hogy Karácsonynak esze ágában sem volt visszalépni, csak elhúzta a mézesmadzagot Márki-Zay előtt. Ilyen kampányplakátot ugyanis nem lehet pillanatok alatt kitalálni, megtervezni, nyomdába küldeni, legyártani és kihelyezni, ehhez idő kell. Arról nem is beszélve, hogy Karácsony szerdán 14 órakor jelentette be nagy nyilvánosság előtt – immár másodszor –, hogy nem vissza-, hanem előrelép, miközben információink szerint a második fordulós plakátok már aznap délelőtt megjelentek Budapest különböző pontjain. S ha ehhez hozzávesszük, hogy Karácsony és Márki-Zay Péter korábbi megállapodása szerint a két politikus szerdán 18 órakor tárgyalt volna a folytatásról és csütörtökön állt volna a nyilvánosság elé, akkor még kevesebb kérdés maradt. 

A gerinc baloldalon hiánycikk, az volt és az is maradt.

A borítókép forrása: Facebook/Magyarország Miniszterelnökének Márki_Zay Pétert)

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Magyar Péter nagy hibát követett el

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Élnek, mint (Gulyás) Marci Hevesen

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

A magyar érdek a legfontosabb

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Az elbeszélési módok és a valóság

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.