idezojelek

Dermesztő eredmény borzolja Gyurcsányék idegeit

Hatalmas bajban vannak.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy Félix nem mindennapi feladatra vállalkozott. Reinfrank néni megkérte a hírlapírót, hogy segítsen neki a vidéki ismerőseitől elhozni a friss disznóvágásból származó finomságokat: hurkát, kolbászt, szalonnát, disznósajtot, különféle húsféléket és még sok-sok finomságot. Félix igent mondott, bár tudta jól, hogy kemény feladat vár rá, hiszen egy közel kétórás autóút Reinfrank nénivel eléggé megterhelőnek ígérkezett, hiszen a ház egyébként tündéri, aranyos hírmondója bizony egy kicsit többet beszél a kelleténél. A várakozással ellentétben, meglepetésére nagyon kellemesen telt a hosszú kirándulás, legalábbis az odaút. A visszaút már kevésbé.

Miután megérkeztek, gondosan bepakolták a hírlapíró kocsijába a disznóságokat, gyorsan el is indultak, hogy még sötétedés előtt sikerüljön hazaérniük. Alighogy felhajtottak az autópályára, az ínycsiklandóan finom füstölt illatban Reinfrank néni belekezdett a mondandójába:

– Tudja, szerkesztő úr, nagyon hálás vagyok, hogy segít nekem felhozni a friss húsárukat. A tavalyi év kimaradt a vírus miatt, így friss disznóság nélkül maradtunk az ünnepekre, de hála istennek, idén már nem lesz hiány a finomságok terén. De nem lesz mindenkinek ilyen felhőtlen az ünnep. Olvasta, Félix, hogy állítólag a baloldali pártok számára készített közvélemény-kutatási adatok szerint a kormánypártok 14 százalékkal vezetnek a baloldali összefogás előtt? 46 százalékos a Fidesz–KDNP, és csak 32 százalékos a baloldali összefogás listájának a támogatottsága, a Mi Hazánk öt százalékot, a Kétfarkú Kutya párt négy százalékot kapna, míg további 12 százalék nem szavazna vagy nem árulja el, hogy kit támogatna. Továbbá 52 százalék mondta azt, hogy a mostani kormány maradását szeretné, és csak 43 százalék akarna kormányváltást. Ami a legérdekesebb, hogy a hírt a 444.hu hozta nyilvánosságra, mintegy megkongatva a vészharangot, hogy ha ez így megy tovább, történelmi vereség elé néznek jövőre. A megválasztott miniszterelnök-jelöltjük, a Márki-Zay, állítólag megkérte a Gyurcsányt, hogy ne kampányoljon, majd ő viszi az összellenzék kampányát. Képzelheti, szerkesztő úr, hogy Ferinek több sem kellett, cinikusan átruházta a felelőséget a Márki-Zay Péterre, mondván, ő a kapitány. Gyakorlatilag ezzel azt mondta ki a baloldal vezetője, hogy ha MZP veszít, ő viheti majd el a balhét. Hogy ebből mi lesz? Mindenesetre nagyon érdekes fejlemények ezek. De mindenesetre ez a frusztráció nagyon látszik a baloldali megmondóembereken is, úgymond átragadt rájuk a politikusaik idegeskedése. 

Itt volt a napokban az Arany-medál díjkiosztó, ahol a legjobb színésznő díját Gubás Gabi, a legjobb férfiszínészét pedig Molnár Áron kapta. Már ez önmagában pikáns volt, hiszen Molnár Áron, tudja, szerkesztő úr, az a nagyszájú, mindig ugrabugráló fiatal színészgyerek, aki minden baloldali színpadon mórikálta magát az elmúlt években, a tündéri, aranyos Gubás Gabi pedig nagyszerűen alakította Gyurcsány Ferenc feleségét, Dobrev Klárát az ElkXrtuk című politikai krimiben. A korábban említett politikai frusztrációból adódó feszültség ki is bukott, hiszen Molnár Áron egész egyszerűen nem gratulált Gubás Gabinak, és ezt meg is magyarázta a Facebook-oldalán, azt kifogásolva, hogy Gubás Gabi nem nézett utána annak, hogy minden szó, ami elmond Dobrev Klára megszemélyesítése közben a filmben, igaz-e. Ez akkora hülyeség, már bocsánat, szerkesztő úr, az erős jelzőm miatt, de ez a valóság. Minden színész utánanéz minden szerepének, mielőtt eljátssza, legyen az egy Shakespeare-darab vagy éppen egy politikai krimi? Dehogy. Ez az őrült vélemény csak a szélsőségesen liberális Molnár művész úr fejében jött létre, pont azért, mert a baloldalon nem bírják feldolgozni azt, amit most már a baloldal részére készített közvélemény-kutatás is alátámaszt – mondta Reinfrank néni, majd miután bezsebelte Felhévizy egyetértő, mosollyal kísért bólogatását, szép lassan álomba szenderült az egyenletesen futó gépjárműben, amely közben falta a kilométereket.

– Bizony igaza van Reinfrank néninek. Ezek az adatok nagyon beszédesek, és az borítékolható, hogy ezen eredmények kézhezvétele után kellőképpen felborzolódtak Gyurcsányék idegei – gondolta magában Felhévizy, majd mélyet szippantott a kocsiban terjengő csodás füstölt illatból, és titokban nagyon várta már, hogy Reinfrank néni odaadja számára a fuvarért járó, jól megérdemelt kiadós kóstolót.

Borítókép: Illusztráció – Márki-Zay Péter a baloldal miniszterelnök-jelöltje telefonál (Fotó: Havran Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.