idezojelek

Parászka Boróka hitvány támadása

A baloldali gonoszság határtalan.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Parászka Boróka erdélyi újságírót nagyon jól ismerjük. Megnyilatkozásaival nem véletlenül vívta ki a hazai haladó gondolkodású, független, objektív sajtó szimpátiáját. Számos esetben bizonyította, hogy Gyurcsány egyik legjobb tanítványa. Volt, amikor a székely zászlót nevezte nemes egyszerűséggel giccsnek:

„Az úgynevezett székely zászló az egy nagyon friss kreatúra, nincs köze Erdélyhez. […] A magyar kormány a szimbolikus politizálás minden eszközével élt, minden eszközt kihasznált, gátlástalanul. Ezzel a székely közösségnek árt, rengeteget. […] Nem él egy igazi, reális kép Székelyföldről, ami egy gazdag, fontos kulturális térség és beletömörítették két, három giccsbe.”

De volt olyan eset is korábban, amikor úgy fogalmazott Mihai Tudose azon kijelentéséről, miszerint felakasztaná, aki székely zászlót mer kitűzni Erdélyben, hogy a romániai nacionalizmust éppen a magyarok táplálják, a román miniszterelnök éppenhogy nyugalomra intett. Majd hozzátette, hogy Tudose „általában a romániai intézmények működéséről és működtetéséről beszélt, miközben azt ismételgette: nyugodtság, nyugodtság, nyugodtság”.

Most azonban még ennél is továbbment aljasságban. 

A baloldal narratíváját ismét magáévá téve igyekezett összemosni a 2015-ös migránsáradatot, ahol a jobb élet reményében elindult ellenőrizetlen embertömeg elárasztotta Európát, a mostani ukrán–orosz háború elől ténylegesen menekülni kényszerülő szerencsétlen, nagy részben magyar emberekkel.

„Hét éve ugyanígy emberek ezrei jelentek meg Európa határainál. Kobaniból, Aleppóból, Moszulból és megannyi háborús helyről  érkeztek. Olyan városokból, ahol a nyilvános kivégzések és megtorlások mindennaposak voltak. Ahol a hullák heteken-hónapokon át az utcákon hevertek elrettentésként, vagy épp azért, mert a háborúban nem ismerik a végtisztességet. Elárvult gyerekek, meggyalázott nők, a harcokba belerokkant férfiak gyalogoltak sok sok száz kilométert, vállalták a halálos veszélyt a tengeren és kértek bebocsátást, oltalmat. Mi volt rá a válasz? A menekültek megszégyenítése, megalázása. Kiéheztetése, szöges drótok közé szorítása. Fegyvereket fogtak rájuk. Csahos kutyákat uszítottak ellenük. Az »európai értékek« nevében. Hosszan papoltak pojáca politikusaink arról, hogy a keresztény Európában olyan békétlenség, amilyen elől azok az emberek menekülnek, elképzelhetetlen. Hogy éppen tőlük, a meggyalázott, kiéhezett emberektől kell megvédeni a keresztény Európánkat.”

Parászka úgy látszik, nem emlékszik arra, amikor ez a „békés”, „kiéheztetett” migránstömeg Röszkénél be akart törni Magyarország területére, és csak a rendőrök példás helytállásának köszönhetően sikerült elhárítani a támadást.

Ezekre a körmönfont, torz és gonosz összemosásra Szijjártó Péter adta meg a legjobb választ, hogy miért nem lehet párhuzamot vonni az Ukrajnából menekülők és az illegális migránsok között:

„Ez a helyzet nem ismeretlen Magyarország számára, ugyanis korábban a volt Jugoszlávia területén zajló háború miatt menekültek tízezrei jöttek az országba. Közölte: az elmúlt kevesebb mint egy hét alatt Magyarország már több mint százezer menekültet fogadott be Ukrajnából. Minden határátkelő nyitva áll, beengednek minden ukrán állampolgárt és azokat, akik legálisan tartózkodtak Ukrajna területén – magyarázta. Azt is mondta: ezeknek a menekülteknek azért kellett elhagyniuk a hazájukat, mert veszélyben volt az életük, és Magyarország első biztonságos országként eleget tesz a kötelességének, hogy segítsen nekik. A tárcavezető visszautasította, hogy az Ukrajnából érkező menekültek és az illegális migránsok között bárki párhuzamot vonjon. Az illegális migránsok gyakran agresszívan viselkednek és a zöldhatáron akarnak átlépni, de az Ukrajnából érkező menekültek a határátkelőhelyekhez jönnek és fegyelmezetten, türelmesen várakoznak […]” 

Szelektív a memóriája a baloldalnak. De a magyar emberek nem felejtenek és meg tudják különböztetni a nehéz sorsú menekültet a gazdasági migránstól. Ezért is tapasztalható Magyarországon, egy minden korábbit felülmúló, az egész országot egy emberként megmozgató segítségnyújtás. 

A magyar emberek ismét bizonyították, helyén van a szívük és nagylelkűen, önzetlenül segítenek a rászorulóknak.

Parászka Boróka aljas áskálódása ide vagy oda.

Borítókép: Parászka Boróka (Fotó: Képernyőkép – YouTube)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.