idezojelek

Ettől savanyú Lendvai Ildikó és a baloldal ábrázata

Bagoly mondja verébnek…

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette az új kormányának a névsorát, amelyből kiderült többek közt, hogy újra miniszter lesz Navracsics Tibor és Lázár János is. A baloldalon nem fogadták osztatlan lelkesedéssel a névsort. Szinte minden balos megmondóembernek volt egy-két negatív megjegyzése a hír hallatán. Horn Gábor a Hírklikknek prezentálta a szokásos balos vészmadárkodást: 

„Az látszik, Orbán tisztában van vele, hogy nagyok lehetnek a bajok. […]” 

Természetesen eddig soha nem jöttek be a flegma jóslatai, ugyanúgy, mint a másik nagy balos vátesznek, Kéri Lászlónak sem. Cseh Katalin pedig azon kesergett, hogy Navracsics Tibor is bekerült a leendő kormányba:

„[…] Az a rossz hírem van, hogy ez kevés lesz. Az egykori és leendő miniszter ugyanannak a Fidesznek a tagja, amelynek az elmúlt évek hibás politikája és romboló korrupciója miatt most súlyos veszélyben vannak az uniós források – tudjuk ezt mi is, tudják ezt Brüsszelben is.”

Cseh képviselő asszony is jobban tenné, ha inkább a saját portája előtt söprögetne, mielőtt értelmetlen kritikával élne az új kormány összetételét illetően. Na, de aki a legviccesebbnek gondolta magát, az a szocik egykori nagyasszonya Lendvai Ildikó volt, aki a Facebook-oldalán igyekezett mondvacsinált indokkal fogást találni a leendő kormánytagok listáján: 

„Mindenki megnyugodhat: ismét remek kormányunk lesz. Ezt onnan tudni, hogy ez megint duplaorbános kabinet. Marad a Nagyorbán, de a Kisorbán, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is. Orbán néven nálunk lehetetlen megbukni, ugyebár. Még az is jó, hogy a kormányzás vidáman indul: a miniszterelnök fb-oldalán egy futballkerethez hasonlóan sorolta fel a tárcavezetőket, Nagy1 és Nagy2-ként, Varga1 és Varga2-ként nevezve meg őket. Ez mindjárt jókedvre hangolhat minket, főleg, hogy a hatalmi ágak szigorú szétválasztása jegyében míg a kormányfő így viccelődik, addig a parlamentben számíthatunk Kövér változatlanul savanyú képére.”

 Tisztán látszik, hogy a súlyos áprilisi vereség óta nem igazán tért magához a baloldal, csupán össze-vissza vagdalkoznak, mindenbe próbálnak belekötni. De nem járnak jó úton, hiszen a legfrissebb közvélemény-kutatások már hatvanszázalékos kormányzati támogatottságot mérnek, amit a baloldali ellenzék valamennyi pártja csupán békaperspektívából, a futottak még kategóriából képes csak figyelni.

Kedves Ildikó, ha már a savanyú képnél tartunk, azt kell mondjam önnek, hogy bagoly mondja verébnek…

Ugyanis éppen önnek és az egész baloldali bagázsnak kellene inkább tükörbe néznie, mert bizony az önök ábrázata olyan a választások óta, mint aki citromba harapott, amiről ugye köztudott Pelikán József gátőr óta, hogy az a magyar narancs. Úgyhogy elkezdhetnék talán megszeretni, mert bizony sem kiköpni, sem pedig lenyelni nem tudják, hozzászokni pedig kénytelenek lesznek. 

Kell még valamit mondanom? Ugye nem.

Borítókép: Mécs Imre volt országgyűlési képviselő fényképezi Lendvai Ildikót, a Magyar Szocialista Párt volt elnökét Mandur László Faltól falig című fotókiállításának megnyitóján az Örkény Könyvesbolt Cultiris Galériájában 2015. május 13-án. (Fotó: MTI/Marjai János)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.