idezojelek

Bartus és az intelligencia

Felkészültem arra az esetre, ha mégis megjelenne a Fidesz, hogy kiirtsa az erdőimet.

Cikk kép: undefined
Fotó: Havran Zoltán

Nagyon megijesztett Bartus László az Amerikai Népszavában, a náci, fasiszta, rasszista, homofób, antiszemita jelzőket a szövegeiben láthatóan egyfajta random módszerrel elhelyező újságíró, aki azt írta, hogy a Fidesz kiirtja a fákat és az erdőket, amivel elveszíti az intelligens magyarokat (nocsak: mégis szavaztak a Fideszre intelligens magyarok is?). 

Megijedtem, mert nem azért telepítek és újítok fel erdőket évek óta, hogy a szemét Fidesz ezt most mind kiirtsa, nem beszélve apámról, aki ötvenéves erdőmérnöki praxisa alatt több ezer hektáros nagyságrendben végzett erdőtelepítést és erdőfelújítást. Gyorsan kiszaladtam a házam körül vele kettesben elültetett, mintegy tíz hektár erdőbe, de nem találtam nyomát az erdőirtó Fidesznek. Ezért lóra kaptam, és körbeszáguldottam a több település határára is kiterjedő családi birtokot, hátha valahol rajtakapom ezt a szemét náci, fasiszta, rasszista, homofób, antiszemita Fideszt, amint éppen irtja az erdőimet. De csak Bözsit találtam, aki az idei felújításunkat kapálta, mert ha Bartus nem tudná, az erdészek nemcsak vágják, hanem ültetik is a fákat (egyébként sokkal többet ültetnek, mint amennyit vágnak), amelyeket odafigyelően gondoznak is – például kapáltatják. Kérdeztem Bözsit, nem látta-e errefelé a Fideszt erdőket tarolni, de Bözsi sem látott mást, csak őzeket, fácánokat meg nyulakat.

Pedig Bartus szerint a Fidesz mindenhol „tarlóvágást” hajt végre. Úgy látszik, az erdészeti szakkifejezéseket még nem sikerült úgy elsajátítania, mint a nácizást, így eshetett meg, hogy tarvágás helyett a – teljesen értelmetlen – tarlóvágás kifejezést sikerült megalkotnia és használnia.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindenesetre felkészülök arra az esetre, ha mégis megjelenne a Fidesz, hogy kiirtsa az erdőimet. Mégpedig oly módon, hogy megpróbálok intelligenssé válni, mivel bartusi értelemben egyelőre nyilvánvalóan nem vagyok az. Legelőször elkezdem gyakorolni a „mocskos Fidesz” szóösszetétel skandálását, mert Bartustól megtudtam, hogy ez az intelligencia egyik megnyilvánulása manapság, és hogy „Magyarországnak ezek a csilingelő hangok jelentik az egyetlen reményt.” Mármint a Budapest utcáin csilingelő mocskosfideszezés. Ennek elsajátítása és begyakorlása után veszek egy karton doboztetőt, egy zsírkrétát, és felírom a doboztetőre, hogy a „K…a anyátok!” Bartus szerint ugyanis, amikor egy fiatal nő ilyen táblát tart a magasba, az az intelligencia legmagasabb fokú megnyilvánulása, mellesleg rendkívül környezettudatos cselekedet, és „ebben van a magyar jövő reménysége”.

Tiszta hülye vagyok, én eddig azt gondoltam, hogy vidéki lakosként, családapaként és erdőgazdálkodóként akkor vagyok környezettudatos és azzal szolgálom a magyar jövőt, ha minél több fát ültetek, de most kiderül, hogy valójában akkor vagyok környezettudatos, és azzal szolgálom a magyar jövőt, ha egy „K…a anyátok!” feliratú táblával sasszézok Budapest utcáin néhány tucat szociológus és Free SZFE-s hülye társaságában, miközben skandálom, hogy „mocskos Fidesz.” Természetesen szigorúan pártpolitika-mentesen. Úgyhogy fel is hagyok a faültetéssel, már úgyis sokkal többet elültettem, mint a teljes baloldali politikai garnitúra és a mögöttük álló értelmiség, és helyette elkezdek mocskosfideszeni meg ku… anyázni. Mert úgy látszik, manapság ez az intelligencia fokmérője.

Borítókép: Illusztráció. Erdő Szögliget mellett (Fotó: Havran Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.