idezojelek

A könnygáz az új lángos

Új szintre emelkedett az ostoba, öncélú és hazug hergelés legprimitívebb formája.

Bácskai Balázs avatarja
Bácskai Balázs
Cikk kép: undefined

Aki manapság megnyitja a liberális hírportálokat és nem ismeri a világ történéseit, az azt gondolhatja, hogy Magyarországon az elmúlt két hétben milliós tömegeket oszlattak a rendőrök eszméletlen mennyiségű könnygázzal. Ha létezne valamiféle komoly verseny a legkattintósabb, legtúlzóbb címadások tekintetében, akkor alighanem a 444.hu végezne első helyen, amely szerint „Egy dühös, cserben hagyott generáció alapélménye lett a könnygázszag”. Értik: egy egész generáció, százezrek, milliók kapták az arcukba.

Ehhez képest nézem az élő közvetítéseket és annyi történik, hogy a felheccelt diákok lökdösődni próbálnak a rendőrsorfallal, és mielőtt a lelkesedésük végképp a tetőfokára hágna, egyszerre két-három irányból rájuk fújnak egy adagot. Az első sorokban állók kapnak belőle, a többiek pedig a széljárástól függően, tehát jellemzően pár tucat ember. Nekik egyébként az a szerencséjük, hogy kormányváltás történt és a rendőrség levonta 2006 tanulságait, mert különben nem flakonból kapnák a könnygázt, hanem gránátból és gránátvetőből, némi gumilövedékkel vegyítve.

Ezekből a néhány perces, füstös jelenetekből aztán jönnek a liberális világmegfejtések, az újságíró kollégák a földre vetve magukat megszaggatják ruháikat és borzalmas sivalkodások közepette üvöltve átkozzák politikai ellenfeleiket, akik a gondolkodásuk szerint elrendelték a vegyi támadásokat a fiatalok milliói – de legalábbis tucatjai – ellen.

Így hergelnek a liberális lapok

Ehhez képest pedig az a valóság, hogy ha egy tüntetésen, az utcán vagy bárhol elkezdesz lökdösődni a rendőrökkel, akkor azok bizony le fognak fújni könnygázzal és megbilincselnek, majd elvisznek a fenébe, mióta világ a világ. Ez egy axióma, ha úgy tetszik. 

Ezért hisztériázni olyan, mint a lángospolitizálás.

Tudniillik ha jön a nyár, akkor elkezdenek ömleni a posztok a baloldali politikusok Facebook-oldaláról, amely szerint „milyen drága a lángos” a Balaton partján. De nemcsak a lángos, hanem minden is, szinte már ki van ürülve a vízpart – olvashatjuk az elmés posztokat. És természetesen erről Orbán Viktor tehet, aki személyesen járt közben minden lángossütőnél, hogy megszívassák a családokat. Eközben a valóság az, hogy a tó partján parkolóhelyet találni a szezonban olyan, mint egy túlzsúfolt székfoglaló, csak sajnos ennél kevésbé szórakoztató műfaj. A lángososok előtt pedig hosszú sorok kígyóznak. A lángospolitizálás az ostoba, öncélú és hazug hergelés legprimitívebb formája. A könnygáz-politizálás pedig ezt emeli most magasabb szintre, a baloldali sajtómunkások lelkes támogatásával. Hát egészségükre!

P. S.: Kommentelőknek javaslom, hogy aki meglát egy MSZP-s politikust a lángosárakról posztolni, az a poszt alá legyen kedves beszúrni az alábbi képet.

 

Borítókép: saját válogatás

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.