időjárás -1°C Taksony 2023. november 29.
logo

TASZ, Lili és a marcona szódás

Kárpáti András
2023.09.28. 15:43 2023.09.28. 16:00
TASZ, Lili és a marcona szódás

Igazi Tippmix-gyilkos eredmény született a hétvégén, mivel kikapott a Juventus a Sassuolótól az olasz bajnokságban. Sokkal biztosabb fogadás lett volna arra tenni, hogy Pankotai Lili nyeri a TASZ-féle Szabad-díjat a legszabadabb fiatal kategóriában. Bár állítólag közönségszavazatok alapján dőlt el a díjazottak kiléte, lapunk már egy hónapja arról cikkezett, hogy az újonnan létrehozott, furcsa elnevezésű kategória leírása alapján azt egyértelműen a pedagógustüntetéseken a trágár stílusával jeleskedő aktivista tinédzserre szabták.

Persze nem újdonság, hogy a mélyen átpolitizált, Soros-pénzekből kistafírozott TASZ a balliberális aktivistákat jutalmazza, hiszen már 2019-ben, a Szabad-díj elindításakor az a Csordás Anett volt az egyik befutó, aki a Momentum és a Márki-Zay Péter mozgalmának a jelöltje volt a VIII. kerületben a 2021-es baloldali előválasztáson, és aki mellett Szél Bernadett egykori LMP-elnök rappelve korteskedett. Az azonban ironikus, hogy pont szabadnak neveznek el egy olyan díjat, amellyel azt jutalmazzák, hogy valaki kritikátlanul belesimul a baloldali narratívába. Nehéz ugyanis Pankotainak olyan megszólalását említeni, amikor a tinédzser ne a szekértábora radikális szárnyának tetsző leckét mondta volna fel. 

„Ti még a sátánnak is túl férgek vagytok” – üzente március 15-én a kormánynak a hazaszeretettől kicsattanó bakfis, aki szerint „húgy- és szarszagban érezzük magunkat igazán otthon”. Például arra az újságírói kérdésre sem tudott épkézláb feleletet adni, hogy mi a problémája a pedagógustörvénnyel, ugyanis csak azt hajtogatta válaszként, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Soros-ösztöndíjon tanult.

A baloldal nihilizmusát és cinizmusát is kidomborítja, hogy Pankotait épp „szabad” mivolta miatt jutalmazták. Ha nem például DK-s szemüvegen keresztül nézzük az önmeghatározása szerint a „kib…szott jövőt” képviselő tinédzser „közéleti” tevékenységét, akkor egy öncélúan és önsorsrontó módon lázadó tini képe rajzolódik ki. Ugyanis a minden második mondatába valamilyen ordenáré káromkodást fűző tinédzser tanulmányai megakadtak, néhány hónapja iskolát váltott, és végül az idén esedékes érettségijét sem tette le. 

Persze lehet úgy értelmezni a szabadságot, hogy az ember minden normát félresöpörve úgy káromkodik, ahogy épp eszébe jut, de akkor elég nehéz versenyezni mondjuk egy marcona szódással.  

Borítókép: Pankotai Lili, az óbudai Alternatív Közgazdasági Gimnázium diákja (Fotó: Kurucz Árpád/Magyar Nemzet)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.