idezojelek

Amerika csatlakozna Amerikához

Tegnap Brüsszelben Magyarország egyedül maradt a józan ész, a valódi európai érdekek képviseletével.

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: Hans Lucas via AFP

Téves hír futott körbe tegnap a magyar nyilvánosságban arról, hogy az Európai Unió csatlakozási tárgyalásokba kezd Ukrajnával.

A hamis híresztelés alapja az a megmosolyogtató hiedelem, hogy létezik Ukrajna. Mármint független, önálló, sorskérdéseiről szabadon, saját akaratából döntő államként.

De mint az minden józanul gondolkodó, a valóság kézzelfogható, bizonyítható tényei alapján ítélő ember számára nyilvánvaló, az Ukrajnának nevezett entitást huszonhárom, a jogállamiságot hírből sem ismerő, látványos és teljes működésképtelenség állapotában, nem mellesleg egeket verő korrupcióban végigvergődött esztendő után 2014-ben – nem is túlságosan leplezett államcsínnyel – de facto magához csatolta az Egyesült Államok.

 

Amikor tehát „Ukrajnával folytatandó csatlakozási tárgyalásokról” szövegel a nyugat-európai tömeg-félretájékoztatás, akkor elhazudja a lényeget, tudniillik hogy ezeket a tárgyalásokat nem az ukrán nép, nem is annak törvényes, valódi képviselete, hanem Amerika fogja folytatni.

 

Ráadásul saját magával.

Brüsszelben ugyanis szintúgy nem az európai nemzetek hivatott, valódi képviselői ülnek, hanem az amerikai érdekek ügynökei. Bizonyítja ezt a teljesség igénye nélkül, hogy az Európa számára nélkülözhetetlen eurázsiai gazdasági, különösen energetikai együttműködést amerikai érdekeket kiszolgálva Oroszországnak nem, csak Európának ártó szankciózással ellehetetlenítették; hogy miközben az európai országok gazdálkodóit egyre képtelenebb feltételek teljesítése esetén engedik csak élelmiszert termelni, addig az Eurokolhozon kívülről, most éppen az Ukrajnából beömlő termékek úgy kerülhetnek az európai piacokra, hogy azok előállítóinak nem kell megfelelniük az európaiakat nyomorgató direktíváknak. Továbbá Európa épp lefegyverzi magát, egy csomó saját gyártású, de sok Amerikából vásárolt fegyvert is odaajándékozva az ukrajnai amerikai gyarmatnak, elnyújtva ezzel az annak területén zajló amerikai–orosz proxyháborút, amelynek áldozata a két szláv testvérnép, kizárólagos és cinikus haszonélvezője pedig az USA.

 

Mi következik tehát Brüsszelben? Az, hogy az Egyesült Államok ügynökei tárgyalásokba kezdenek az Egyesült Államok gyarmatával arról, hogy utóbbi amerikaiak által einstandolt gazdaságát a maga GMO-s gabonájával rázúdítsák az európai piacra. Vagyis Amerika fog tárgyalni Amerikával.

 

Ez a lényeg, semmi egyéb.

Ezért különösen fájdalmas, hogy tegnap Brüsszelben Magyarország egyedül maradt a józan ész, a valódi európai érdekek képviseletével. Szomorú és kiábrándító helyzet ez, de lássuk meg benne azt, ami reményt adhat a jövőre: az EU-országok népei közül immár az osztrákok, a szlovákok, a horvátok, a szlovének és a románok számára is világossá válhat, hogy az ő érdekeiket egyedül Magyaroszág képviseli.

Borítókép:Orbán Viktor magyar miniszterelnök európai vezetőkkel egyeztet az uniós csúcstalálkozón (Fotó: AFP//Hans Lucas)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.