idezojelek

Csintalan elvtárs, az egykori bukfenckirály ezúttal a Klikk TV-ben járatta le magát

Szánalmas vergődés a baloldalon.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Csintalan Sándor volt a vendége Németh Péter Népszava-vezérnek, a YouTube-on fellelhető  Klikk TV Mélyvíz című műsorában. Az egykori bukfenckirály a következőket bírta mondani: – Nagyon fontosak az uniós választások és nagyon fontos az önkormányzati választás is, de 2026 izgat, főleg abból a szempontból, hogy lesz-e kihívója és nemcsak ellenzéke a Fidesznek. Az az érzésem, de több is, mint érzés, hogy a Fidesz és maga a NER, Orbánnal az élen sokkal jobban érzi azt, hogy el lehet veszíteni a hatalmat.

Tipikus példája a vágyvezérelt baloldali megmondóembernek. Nem jól dolgozik az ellenzék, nem tud semmit felmutatni, de azért mégis közel van már Orbán bukása. Nagyjából ezt szajkózzák felváltva a felkent balos véleményvezérek. De az a helyzet, hogy ezekkel a megszólalásokkal csak saját magukat járatja le. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zseniális Pogány Madonna című film egyik ikonikus jelenetét idézte fel Csintalan szövege, amikor a Kardos doktort játszó Kern András azt mondja a rendőrtársainak: valami kilencedik érzéke azt súgja, hogy ennek a Vályinak semmi köze az ügyhöz. A következő pillanatban már érkezik is a hír, hogy a teremőr magához tért, és a támadójában Vályi Zoltánt, volt rendtársát ismerte fel. Körülbelül ennyit érnek Csintalan megérzései is.

Arról azonban érdemes szólni, hogy Csintalan nem mellékesen MSZP-politikus. Tehát ha valami nem jó szerinte a baloldalon, akkor ennek orvoslásáért neki is kellene valamit tenni. Erről azonban nagyvonalúan megfeledkezett.

Csintalan egyébként érdekes pályaívet tudhat magáénak. Pilhál György remekül tűzte a tolla hegyére korábban a köpönyegforgatásait. Mint írta, a KISZ-évek után az MSZMP-ben, majd a szociáldemokratáknál kavart. Némi szakszervezeti ügyeskedés után az MSZP-t nézte ki magának, pár évvel később már ő volt a párt ügyvezető alelnöke. 

Horn Gyula győzelme hallatán bukfencet vetett a Hősök terén, ettől nyomban népi hős lett, munkásszülők parasztgyereke. 2002-ig tartott a proletárszerep – ekkor ráébredt, hogy ő valójában szolid polgár. Innentől kezdve Orbán-hívő (2005-től már betelefonálós műsort vezet a Hír TV-ben). 2015-ben átpártolt az O1G-zős Simicskához, aki ekkortájt a Jobbikot patronálta. Majd ismét az MSZP következett a sorban. 

Itt tartunk ma. Ki tudja, mit hoz a holnap, Csintalannál ezt nem lehet előre tudni.

 

Borítókép: Csintalan Sándor (Forrás: YouTube)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.