Atus, a pofonosztó házhoz ment a pofonért

A Mesterházy által képviselt baloldali massza vesztésre áll a kormány ellen.

Bognár Zsolt
2021. 03. 12. 12:19
null
Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van annak valami diszkrét bája, hogy Mesterházy Attila, a már-már mérhetetlen támogatottságú MSZP képviselője vöröses-pirosas nyakkendőjében beül vitázni a Hír TV műsorába Menczer Tamással, a külügyminisztérium államtitkárával.

Én kérek elnézést, hogy vitának neveztem a látott és hallott, részéről szégyenletes diskurzust. Mesterházy láthatóan küldetést teljesített. Küldték, mert Bangóné, Kunhalmi meg a Komáromi doktor épp nem ért rá, és ő ment és teljesített. Bár ne tette volna!

Bárki, aki az objektív értékelés képességével bír, láthatta, hogy emberünk csúfos kudarcot vallott. Látom magam előtt a jelenetet, amikor elhangzik, hogy Atus „mennyé má’ be, mert most te vagy a soros, osztán tedd helyre, és mondd meg a kormányzati főokosnak, hogy mennyi az annyi, de prímszámokat is használj ám!” Mesterházy pedig, mintha a bolygóközi térből érkezett volna, és az elmúlt egy év történéseit nem a saját szemével látta volna, képes azt mondani, hogy ők, mármint az MSZP-sek nem az oltásellenesség élharcosai!

Tudtommal az MSZP-sek annak a szekérnek a felkapaszkodott társutasai, akiket együttesen szivárványkoalícióként tisztelhetünk. Ha igaz ez az állításom, akkor kissé fals az a Menczer államtitkár úrnak szegezett felszólítás, hogy mondjon egyetlen MSZP-s tagot, aki az oltakozás ellen beszélt. Ezzel ugyan nem vitatta, hogy a moslékkoalíció rajtuk kívüli egészén tetten érhető az oltásellenesség, de akkor hol az együtt sírunk, együtt nevetünk koalíciós egysége, volt pártelnök úr?! Ha ennyire széthúz a szekerük, minek szálltak fel rá? Önök egyetlen dologban egyek, a kormány gyűlöletében és a zavarkeltésben. Minden más csak helyezkedés és politikai tangó.

Megnyilatkozásának csúcsa az volt, amikor Mesterházy érvek helyett a kocsmai pofonosztás lehetőségét is felkínálta vitapartnerének, mentségére legyen mondva, hogy a lámpavassal nem hozakodott elő. Az is hihetetlen, hogy ő elvtársazza Menczer Tamást, noha ez a megszólítás épp az MSZP-re és elődpártjára égett rá úgy, mint az ott felejtett tej a gázrezsóra.

Értem én, hogyha zárva vagyunk, akkor miért nem nyitunk, ha meg nyitunk, akkor miért nem zárunk… És Mesterházy kezd bele a nyuszika sapkájának meséjébe, amivel a kormányt vádolja… Az ész megáll. El kell hogy keserítsem, de az oltásellenesség bumerángként önökre visszacsapódó, téves helyzetértékelésének kármentése egyáltalán nem sikerült önnek.

A beszélgetésben saját politikai krédója kinyilatkoztatásának legszebb pillanata az volt talán, amikor kijelentette, hogy mindaz, amit tesznek, azért van, és most idézet következik: ,,mert az a cél, hogy megverjük önöket”. Tudomásom szerint országunk és az egész világ egyaránt élet-halál harcot vív a vírus ellen, de Magyarország itt is, mint már annyiszor, sajnos két tűz közé kényszerült. Egyik oldalon a vírus támad, a másikon pedig önök, kedves Mesterházy Attila, még ha eltartott ujjal próbálja is magukat a nagy baloldali masszától különbnek beállítani.

Nekem úgy tűnik, hogy a kormány harca a vírus ellen győzelemre áll, míg az önök harca, Mesterházy úr, a kormány ellen vesztésre. Az élet él és élni akar, és ezt gyalázatos viselkedésük se írhatja felül, bárkire is mutogat. Legfeljebb ideig-óráig.

A szerző színművész

(Borítókép: Mesterházy Attila és Menczer Tamás vitája a Hír TV Plusz-Mínusz című műsorában. Forrás: Hír TV )

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.