Szabó Tímea lincshangulatot szít

A szélsőséges politikus Facebook-posztjában erőszakra buzdít lapunk vezetői ellen.

2021. 06. 11. 13:10
SZABÓ Tímea; TORDAI Bence
Budapest, 2021. május 25. Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 25-én. Jobbra frakciótársa, Tordai Bence. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A szélsőséges politikus Facebook-posztjában erőszakra buzdít lapunk vezetői ellen.

– Nem tudjuk, hova mennek ezek a maszkok, viszont azt halljuk, hogy Kolozs megyében kaptak 21 ezer maszkot, Maros megyében kaptak hatvanezer maszkot, Beregszászban, Csíkszeredában, Kovászna megyében Zilahon, Horvátországban… – ám ezek után már nem derülhetett ki, hogyan is akarta folytatni mondandóját Szabó Tímea, mert a Fidesz-frakció gúnyos tapsban tört ki, így a Párbeszéd társelnöke nem tudta tovább támadni a határon túli magyarokat.

Akkoriban tombolt a járvány első hulláma, és a kormány nagyon helyesen azt a célt tűzte ki maga elé, hogy megpróbál minden magyaron segíteni. Ez háborította fel ilyen rettenetesen Szabót. Ezért üvöltötte ki magából a fenti gyalázatos, és egészen elképesztő mondatokat.

Ezt most csak azért idéztem fel – amúgy igyekszem kitörölni a felszólalásnak még az emlékét is –, mert Szabó Tímea a héten a bíróságon járt, hüppögött is egy sort abból az apropóból, hogy lapunk főszerkesztőjét és Szikszai Pétert, a cikk szerzőjét – a Mediaworks Hírcentrumának igazgatóját – perelje.

Ja igen, még neki áll feljebb, ugyanis Szikszai Péter a képviselő asszony felszólalása után először elszámolt tízig, majd húszig – valószínűleg százharmincig is –, megvárta, amíg a düh elszáll belőle, meg azt, hogy amennyire lehetséges, lenyugodjon, majd maró gúnnyal, elvi éllel megfogalmazott tárcájában Isten állatkertjének az egyik kisebb példányához hasonlította a határon túli magyarokra támadó Szabót.

Amúgy kiváló írás volt, ráadásul kimondottan visszafogott is, én például erdélyi magyarként ezerszer rosszabbakat gondolok a magyargyűlölő képviselőnőről. Szabó azóta tombol, fenyegetőzik, sajnáltatja magát, picsog és perel. Az O1G-koalíció jeles tagjaként. Egészen abszurd.

Meg posztol. A minap például Toót-Holló Tamás és Szikszai Péter fényképét tette ki a közösségi oldalára és arra kérte 133 ezer követőjét, hogy mondják meg, mit érdemel a két úr.

Mondanom sem kell, a poszt alatt valósággal elszabadult a pokol, a Karácsony Gergely párttársa által felhergelt kommentelők a legválogatottabb módon szidalmazzák azóta is kollégáinkat, a visszafogottabbak verést, foglalkozásuktól való eltiltást javasolnak, de a többség ezzel sem lenne elégedett: életfogytig tartó börtönt és olyan dolgokat követelnek, amiket csak azért nem idéznék, mert még a sokat látott nyomdafestékünk sem lenne képes elbírni azokat.

Ja! Szabó azért akar elégtételt venni lapunk főszerkesztőjén és Szikszai Péteren, mert mint állítja, Szikszai Péter poszt-traumájának megjelenése után valóságos gyűlöletcunamit kapott a nyakába.

Értik, ugye? Tehát a most a legdurvább internetes zaklatásra felszólító, és a válogatott gyalázkodáscunamit szabadon engedő, a fenyegetéseket nem moderáló Szabó picsogott a bíróságon, és volt pofája azt mondani, hogy annak idején gyűlöletcunami szakadt rá. Mondanám, hogy mondják meg önök is, hogy a posztjával lincshangulatot szító Szabó mit érdemel, de félek, a határon túli magyarokra támadó párbeszédes politikus most olyat kapna a virtuális térben, amit egy életre megemlegetne.

Inkább nyugodjunk meg és emlékezzünk. 2022-ben, az urnák előtt se felejtsük el, hogy valójában kik ezek!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.