Vége a színművészetis egyeduralomnak

A nagyvonalú állam kifizette a meg nem tartott órákat is a békétlenséget szító oktatóknak.

Berszán György
2021. 02. 20. 11:33
Vidnyánszky Attila
Vidnyánszky Attila Nemzeti Színház Igazgatója. 20210217 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: Magyar Nemzet Forrás: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Átutalták a fizetést minden tanárnak, köztük a sztrájkolóknak is” – írta meg ma lapunk.

Ízlelgessük ezt a mondatot!

Van (volt) az országban egy egyetem, ahol olyan tanárok is kaptak fizetést, akik nem tanítottak. Helyette politikát csináltak. Sztrájkoltak. Vidnyánszky Attila tervei ellen. Az állami intézmény fenntartója ellen. A kormány ellen. A világegyetem tágulása ellen és az eszkimók hamburgerhez való joga mellett.

Igen. Ez az az egyetem az, ahova az intézmény vezetőjét nem engedte be a végletekig felhergelt és radikalizált diákok egy hangos csoportja. Akik sztrájkoló tanáraik, a liberális sajtó és média egyöntetű támogatása, bujtogatása eredményeképpen hónapokon keresztül nem tanultak, viszont elbarikádoztak, lezártak és megszálltak egy állami intézményt. Ezt is megtehették, bárminemű következmények nélkül – de csak azért, mert tombolt diktatúra. Már megint.

Most beszéljünk világosan. Akkor is, ha az uralkodó liberális fősodor idehaza vagy Brüsszelben gutaütést kap tőle. A Színház- és Filmművészeti Egyetem eddigi formájában a szocializmus mélyállamaként funkcionált. Vidnyánszky Attila ártatlan elképzelései ezért váltottak ki elképesztő hazai és nemzetközi hisztériát. Mert mindenáron meg akarták védeni a kulturális mélyállamukat. Az egyedül érvényes és igaz kulturális monopóliumukat. S amely éppen olyan továbbélő pártállami struktúra volt, mint amilyen az MSZOSZ, a Magyar Néphadsereg, az MSZP vagy akár bedőlt pártkiadványa, amely naponta szólította fel a világ proletárjait, hogy egyesüljenek. (Csupán a forma változott: ma a világ globalistái egyesülnek, ugyanis a proletárok már rég éhen haltak.)

Mára vége a cirkusznak. Nem mindennapi idegfeszültség volt, elismerjük. Amerikai import volt, a Black Lives Matter és az Antifa hazájából. Az egyik békétlenségi színpadi próba a soron következő sokból. A magyarországi belpolitikával kelő és fekvő hollywoodi színészek is lenyugodtak. Bár erősen gyanítom, ők nem kapnak fizetést az el nem játszott szerepekért.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.