Vona Gábor, a messziről jött ember

Az, hogy három éve kiszállt a politikából, szerinte mindenre mentség.

Berszán György
2021. 03. 24. 14:16
VONA Gbor
Budapest, 2018. április 9. Vona Gábor, a Jobbik elnöke sajtótájékoztatóján, a párt választási eredményváró rendezvényén a budapesti Aquincum Hotelben 2018. április 8-án. Vona Gábor lemond elnöki tisztségérõl. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vona Gábor a messziről jött ember. Semmihez semmi köze. Az, hogy három éve kiszállt a politikából, szerinte mindenre mentség. Most annyi a dolga, hogy jól fésült idegenként szétnéz a magyar ugaron, és szépeket beszél. Ma éppen a Mandiner.hu-n játszotta a haza bölcsét. Mint mondotta: „Én sosem fogtam össze Gyurcsány Ferenccel.” Valóban? Lehet, de pont úgy politizált, mintha igen.

Nagy hiba lenne most komolyan venni őt.

Miért?

Mert pont Vona Gábor elnök úr volt az, aki a Jobbik szekerét a szakadék szélére vonszolta. A rossz emlékű néppártosodás és az erőltetett cukisodás még egy második helyet megért ugyan, de a 2018-as választást elvesztette, a stratégiája összeomlott. Vérig sértve, vádaskodva távozott. A győztes Orbán Viktornak nem gratulált, majd mindent dicstelen utódára, Jakab Péterre bízott. Sikerrel.

Ma már nincs se Jobbik, se szekér, csak Gyurcsány–Dobrev-lista van. Minden részletkérdést a hírhedt házaspár dönt el a hírhedt villájában, azt is, hogy Jakab Péter és klikkje hány kegyelemhelyet kaphat majd a közös listán. Az egykori Jobbik elvesztette szavazóinak nyolcvan százalékát. Ez aztán a politikai teljesítmény! A normálisabb pártok vezetői fordítva szoktak haladni. A minél több szavazó irányába. De nyilván ők a hülyék.

Vona úr, szép volt! Így kell kivégezni egy húszszázalékos pártot. Néhány kegyelemkenyér-mandátum Gyurcsány elvtárs tenyeréből. Hogy néhányan mentsék a bőrüket. Ennyi, amennyi maradt az ön egykori pártjából. Egy teljesen primitív módon viselkedő Jakab Péterrel az élen Gyurcsány elvtárs lakájfrakciójában. Országépítő programja annyiban ki is merül, hogy krumpliszsákokat hurcolászik, és főállású parizerevő, noha havonta 2,2 millió forintot keres. Hát nem szánalmas?!

De lehet, hogy Vona csupán Dávid Ibolyától kért jó tanácsot. Ő ugyanis pontosan ezt művelte az MDF-fel. Eltolta teljesen balra, majd önfeledten sütkérezett a baloldali-liberális sajtó hiénáinak szemforgató dicshimnuszaiban. A buli egészen addig tartott, ameddig az elnök asszony egy szép napon a Parlamenten kívül találta magát. Kissé kínos, de Vona Gábor ugyanott végezte, mint Dávid Ibolya. És pont annyi a mozgástere is. Új párt szóba se jöhet, a régije a szeméttárolóban hever komposztálásra várva, a kormányoldalon meg hiába is próbálkozna.

Utazó zseni varázsreceptekkel a zsebében: ez még lehet belőle. Hajrá!

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.