Bár sokan szívesen kísérleteznek a konyhában új, trendeket követő receptekkel, ünnepekkor a legtöbben a klasszikusokhoz nyúlnak. Vannak a húsvétnak is megszokott ízpárosításai, például a kalács, sonka, főtt tojás hármasa. Az édességek kapcsán is sokan követik a jól bevált recepteket, évről évre örömmel készítik ugyanazokat az aprósüteményeket. A Mindmegette segítségével most azokat a retró húsvéti fogásokat gyűjtöttük össze, amelyek jó eséllyel helyet kaptak nagymamáink ünnepi asztalán, de megállják helyüket ma is.
Retró húsvét: aprósütemények nélkül elképzelhetetlen
Mutatósak, illatosak, omlósak, könnyen elkészíthetők és jól záródó dobozban sokáig elállnak, így már jóval húsvét előtt is megsüthetjük őket – ezt tudják kedvenc aprósüteményeink. Ha a gyerekkori húsvétok hangulatát hoznánk vissza, készítsük el az alábbiak közül valamelyiket, garantáltan nem bánjuk meg.
Linzer

(Fotó: Mindmegette)
Diós kosárka

(Fotó: Mindmegette)
Vaníliás hókifli

(Fotó: Mindmegette)
Locsolók kedvence: sós ropogtatnivalók
Bár húsvéthétfőre a többség már degeszre ette magát, azért a trakta nem áll meg. A locsolás szokását őrzők ilyenkor a piros tojás mellett gasztronómiailag izgalmasabb jutalmakat is kaphatnak, például olyan sós ropogtatnivalókat, amiknek receptjét még a nagymamától örökölte a háziasszony.
Harmincperces sajtos rúd

(Fotó: Mindmegette)
Krumplis pogácsa

(Fotó: Mindmegette)
Sajtos roló

Húsosra hangolva
A majonézes, vajas, zöldséges hideg saláták, a kaszinótojás és sonkatekercsek szintén a retró húsvéti asztal elhagyhatatlan elemei. Legyen szó franciasalátáról vagy sajttekercsről, a húsvéti hidegtál sokak kedvence mai napig.
Sajttekercs és sonkatekercs

(Fotó: Mindmegette)
Kaszinótojás klasszikusan
