Felsóhajthatunk, segítettek a sógorok

Ausztria 7-4-re verte Koreát a jégkorong-világbajnokságon, a kiesés így továbbra sem fenyeget.

2014. 04. 23. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott nyolcadik nekifutásra sem bírt világbajnoki mérkőzésen Szlovéniával. A 2-0-s vereség természetesen nem örömteli, de nem is tragikus. Rich Chenomaz, válogatottunk kanadai szövetségi kapitánya például elégedetten értékelt: „Nagyon büszke vagyok a srácokra, arra, ahogy ma játszottak, keményen küzdöttek. Szerencsére az ukránok elleni rossz meccs után jó volt a reakciójuk, jó irányba mozdultak el. Volt sok helyzetünk is, a szlovén kapus sajnos mindet megfogta, de jól játszottunk. A második és harmadik harmadban emeltünk a tempón, és sokkal fizikálisabb hokit kezdtünk el játszani. Ezt kell folytatnunk.”

Pedig amikor ezt nyilatkozta, még nem tudhatta, hogy a nap során hogyan alakul a másik két mérkőzés. Az elsőn Japán kisebb meglepetésre 3-2-re legyőzte Ukrajnát, s beszállt a továbbjutásért folyó versenybe.

Számunkra ennél fontosabb volt, hogy a harmadik meccsen, közép-európai idő szerint 12.30-tól Ausztria 7-4-re verte Koreát. Tehát ugyanolyan különbséggel, mint a magyar csapat. Mégis, a két találkozó ég és föld. A házigazda bő nyolc perc alatt 3-0-s előnybe került. Éppen elkezdtünk kínosan feszengeni, ám szerencsére a sógorok gyorsan észbe kaptak, s még az első harmadban fordítottak 5-4-re.

Kilenc gól, felettébb gólzáporosra sikeredett az első húsz perc. A másodikban egy találat sem esett, a hajrát az osztrákok bírták jobban, s végeredményben 7-4-re nyertek.

Korea ezzel továbbra is nullapontos. Hátralévő két mérkőzésén – Japán, illetve Ukrajna ellen – legalább négy pontot kellene szereznie ahhoz, hogy megelőzze Magyarországot. Ami szerencsére nem túl valószínű, s azt a lehetőséget se vessük el, hogy a mieink is nyernek addig meccset.

Akár holnap, Ausztria ellen. Persze az osztrákok a találkozó esélyesei, de a csütörtöki meccsig kevés idejük van regenerálódni. A vb előtt a Jégpalotában Sofron vezérletével kis híján legyőztük őket, csak büntetőkkel kaptunk ki. Jó lenne visszavágni.

Divízió I/A világbajnokság, 3. forduló:

Szlovénia–Magyarország 2-0
Japán–Ukrajna 3-2
Ausztria–Koreai Köztársaság 7-4

Az állás: 1. Ausztria 8 pont, 2. Szlovénia 6 (7-2), 3. Japán 6 (6-7), 4. Ukrajna 4, 5. Magyarország 3, 6. Koreai Köztársaság 0.
Az első két helyezett feljut az elitbe, az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.