Világhírű cég működteti a Fradi-stadiont

Kubatov Gábor, az FTC elnöke sajtótájékoztatón jelentette be, a Lagardere csoport üzemelteti az új stadiont.

Schleinig Ádám
2014. 04. 23. 17:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sajtótájékoztatón Kubatov Gábor elmondta, három jelentős cégtől kértek be pályázatot, s másfél éves egyeztetést követően tíz évre szerződtek a nemzetközileg is elismert csoporttal. „Szigorú feltételek mellett köttetett a szerződés, de nagy stabilitást és előrelépést jelent a Fradinak. Európa egyik legnagyobb médiakonszernjével állapodtunk meg, Közép-Európában talán elsőként.”

Segítette a tárgyalásokat és fontos kapcsolatot képez majd a Ferencváros és a Lagardere csoport között Szekeres Tamás, aki a Fradi fejlesztési igazgatója s az újdonsült üzemeltető magyarországi ügyvezetője is egyben. E kettős minőségében is mondta: „A Lagardere éves szinten több mint 7 milliárd eurós bevétellel rendelkezik, ezen belül található a LUSS, magyarországi leányvállalata pedig a LUSS Kft. Elkészült az üzleti tervünk, évente 100-120 rendezvény, plusz 2-3 olyan koncert lesz, amely komoly bevételt jelenthet, 2015 lehet az első teljesen megtervezett évünk. Természetesen a Fradi meccsei, rendezvényei minden esetben előnyt élveznek majd.”

A sajtótájékoztatón további, a közvéleményt foglalkoztató kérdésekre is válaszok hangzottak el az új arénával kapcsolatban. „Május elején befejeződik a stadionépítés, ez után két hónapra van szükségünk a műszaki átadáshoz, hogy mindent aprólékosan ki tudjunk próbálni – vázolta az elképzeléseket Kubatov Gábor. – Augusztus elején meg lehet nyitni a Fradi-pályát! A nyitómeccs ellenfeléről még tárgyalunk, de segítséget kapunk ebben is a Lagardere-től, az biztos, hogy nagy csapat lesz az ellenfél. Elvégre, ha 40-50 évente építünk stadiont, a megnyitó legyen olyan, amire sokáig emlékezünk. A stadion nevéről még nem született döntés, nem is kötelező eladnunk a jogot, azonban megfelelő ajánlat esetén elgondolkodunk ezen, van egy amolyan fájdalomhatárunk, amelynél, ha előnyösebb ajánlat érkezik, átbeszéljük az Albert családdal, az FTC Baráti Körrel és az elnökséggel, mielőtt eldöntenénk, mi legyen a név.”

Az elnök szerint mindenki megtalálja majd a számára megfelelő kategóriájú belépőjegyet, a legolcsóbb 1800 forintba fog kerülni, s a szolgáltatások szintje nem lesz egyenesen arányos a jegyárak emelkedésével. „Nemzetközi tapasztalat szerint 50 százalékkal több néző jár meccsre egy új stadion átadását követően. Jelenleg 9000 körüli a hazai átlag, ezt fel lehet tornázni 14-15 ezer nézőre, ott már lehet jó futballt játszani, ott már érdemes futballistának lenni. Nem véletlenül mondtam, hogy szeretnénk visszakerülni Európa elitjébe, hiszünk ebben, sok minden adott már hozzá: az edzőkomplexum, az orvosi stáb, a stabil háttér, és még sorolhatnám. Az biztos, jó stadionunk is lesz, szinte már csak a jó szereplés hiányzik hozzá.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.