Budapestre érkezik a verhetetlen holland Romboló

Vasárnap a Budo és Küzdősport Gálán a négyszeres K–1-világbajnok Semmy Schilt is ott lesz a SYMA csarnokban.

FT
2014. 09. 25. 14:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A holland klasszisoknak kedvelt úti céljuk Magyarország, járt már hazánkban Remy Bonjasky, Ernesto Hoost, Peter Aerts, most pedig a több mint kétméteres világsztár, Semmy Schilt teszi tiszteletét a Hell Energy meghívására. A németalföldi óriásnak nem lesz idegen a környezet, járt már Magyarországon.

„Nagyon tetszik az ország, azt tapasztaltam, hogy az emberek kedvesek és türelmesek egymással. Az ételek igazán finomak, csak jó emlékeim vannak az országról, biztos vagyok benne, hogy a szeptember 28-ai gála után a pozitív tapasztalataim csak gyarapodnak – fogalmazott Schilt. – Nagy hagyománya van a K–1-viadaloknak Budapesten, több ízben is rendeztek már európai selejtezőket. Most a rendvédelmi szervek budógálájára érkezem, nálunk is van hasonló, de ott nem övezi akkora érdeklődés a viadalt, mint Magyarországon. Csak jókat hallottam a versenyről, megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek.”

A holland versenyzők kimagasló eredményeket érnek el a K–1-szabályrendszerben, Semmy szerint nincs különösebb titok. Persze nem hátrány, ha két méter fölött van az ember. „Nálunk nagy hagyománya van a sportágnak, az edzőtermek tömve vannak, folyamatos az utánpótlás. Nekünk, hollandoknak jók a testi adottságaink, magasak és erőteljesek vagyunk. Csak rám kell nézni!” – érkezik a poén.

Semmy Schilt a K–1 legnagyobb klasszisai közé tartozik, négyszer hódította el a világbajnoki címet. Azt mondják, sokkal nehezebb megtartani, mint megszerezni a bajnoki övet, több alkalommal csak a kiemelkedő tudású harcosok tudnak a csúcsra jutni: „Amikor az ember megnyeri a világbajnoki címet, azzal együtt az erőt is megnyeri, amely tovább hajtja az edzéseken, motivációban nincs hiány. Ha pedig befejezzük a karriert, a vb-cím kötelez a tapasztalatok, a tudás továbbadására. Nagyon szeretek szemináriumokat tartani, ahol nemcsak érdekes embereket, de sok különböző kultúrát is megismerhetek.”

S bár az egykori extraklasszis 2013-ban szögre akasztotta kesztyűit, és már 40 éves, nem zárta ki a folytatás lehetőségét, s akár egy magyar felkérést is megfontolna: „Mindig azt szoktam mondani: soha ne mondd, hogy soha!”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.