időjárás 15°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Sportszerűségből jelesre vizsgázott az MTK vezetőedzője

Magyar Nemzet
2021.02.07. 09:25
Sportszerűségből jelesre vizsgázott az MTK vezetőedzője

Az Újpest az MTK elleni 3-1-es sikerrel megszerezte az első győzelmét 2021-ben a labdarúgó NB I-ben, ám német vezetőedzője nem tud maradéktalanul boldog lenni. Egyrészt, mert több gólt is szerezhetett volna a csapata, másrészt mert nehezen feledi az elmúlt napok kritikáit, sőt ellenséges légkörét. Honfitársa, Michael Boris rendkívül sportszerűen Simon Krisztián bombagólját méltatta.

– Az első góljuk gyönyörű volt, csak gratulálni tudok hozzá – Michael Boris az Újpest elleni 3-1-es vereséget értékelve sportszerűen külön kitért Simon Krisztián szépségdíjas találatára.

Saját csapatáról kritikusan, ugyanakkor megértően is nyilatkozott, miszerint tudja az okát, hogy az MTK miért vesztette el 2021-ben a második hazai mérkőzését is.

– A vendégeink általában kicsit védekezőbb mentalitással lépnek pályára, és jól felkészülnek belőlünk, így nehezebb a dolgunk. Fiatal együttesünk van, és még nem mindig megfelelő a futballunk dinamikája. Ezúttal nem játszottunk elég gyorsan, idegenben pedig sokszor több terünk nyílik.

– Ez egy remek este az Újpestnek, főleg az elmúlt két hét után, ami egyáltalán nem volt könnyű a csapatnak és a játékosoknak – kezdett bele a mondandójába Michael Oenning.

– Nagyon sok kritika érte a srácokat, a játékukat, és a közvélemény is elég ellenséges volt velük szemben. Azt hiszem, ma kiváló választ adtak a fiúk a kritikákra.

Megmutatták a jobbik arcukat, hogy képesek jól játszani, gyorsan visszajönni a meccsbe – akkor is, ha az első percekben egy szerencsétlen gólt kapnak –, hogy kitartóak, jó a mentalitásuk, és hogy képesek olvasni a játékot, valamint végig tartani ezt az attitűdöt. Több helyzetet, ziccert is kihagytunk, akár több góllal is nyerhettünk volna. Nem kell persze ezen keseregni. Ezen a meccsen, főleg a második félidőben láttam rajtuk, hogy végre értik és érzik, hogy mit jelent jól szervezetten, az eredményért küzdve játszani. Korábban pont ez hiányzott belőlük, de most teljes összhangban voltak: ha presszingelni kellett, azt csinálták, ha vissza kellett állni, akkor pedig azt. A védelem is sokkal hatékonyabb volt, ami külön jó jel a jövőre, például a jövő heti kupameccsre nézve. Gratulálok a játékosaimnak a mai teljesítményükhöz!