Mégsem a Puskás Arénáé lehet a nézőrekord az Eb-n

Múlt héten jelent meg az angliai sajtóhír, miszerint az Európa Labdarúgó-szövetség (UEFA) azzal helyezett nyomást a brit kormányra, hogy a londoni Wembley helyett a budapesti Puskás Aréna lesz az Európa-bajnokság döntőjének helyszíne, amennyiben nem enyhítenek bizonyos járványügyi korlátozásokon. Megtette a hatását a fenyegetés: ma bejelentették, több mint 65 ezer ember lehet jelen a londoni Eb-finálén.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 06. 22. 17:06
null
London, 2021. június 2. A londoni Wembley Stadion 2021. június 2-án. Az arénában játsszák a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság három csoportmérkõzését, két nyolcaddöntõjét, az elõdöntõit és a döntõjét. MTI/EPA/Andy Rain Fotó: Andy Rain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UEFA az Eb-döntő alternatív helyszíneként jelölte meg a Puskás Arénát, söpört végig a brit sajtón a hír pénteken, de már akkor lehetett tudni, hogy a nemzetközi szövetség ezzel elsősorban nyomást akart gyakorolni az angolokra, hogy elérje a céljait. Azaz lehessen több néző a fináléban és a mintegy kétezer-ötszáz VIP vendég mentesüljön a szigorú beutazási szabályok alól.

A mai bejelentés nyomán máris részsikert aratott a UEFA, hiszen eldőlt, hogy a londoni két elődöntőn és a finálén 75 százalékos kapacitással nyitják meg a Wembley kapuit az eredetileg tervezett félház helyett. Így a 90 ezer férőhelyes stadionba papíron 67 500-an mehetnek majd be, tehát elviekben megdőlhet az Eb eddigi budapesti nézőrekordja, amely a magyar válogatott franciák elleni 1-1-es döntetlenjén jött össze 55 998 nézővel.

A VIP vendégekre vonatkozó korlátozó intézkedésekről egyelőre nem közöltek részleteket.

(Borítókép: A londoni Wembley Stadion 2021. június 2-án. Az arénában játsszák a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság három csoportmérkõzését, két nyolcaddöntõjét, az elõdöntõit és a döntõjét. Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.