Az első győzelem után volt csapata ellen bizonyíthat az edző

Az NB I tizenhatodik fordulóját rendezik a hétvégén, szombaton és vasárnap is három találkozó zajlik. Márton Gábor dicstelen távozása óta először meccsel a Mol Fehérvár ellen, de ha sikerrel jár, utódját hozhatja nagyon kellemetlen helyzetbe.

Magyar Nemzet
2021. 12. 11. 7:40
Márton Gábor MTK Fotó: mtkbudapest.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legutóbbi fordulóban az Újpest elleni győzelemmel megszakadt az MTK hétmeccses nyeretlenségi sorozata. A kék-fehérek először nyertek a négy hete kinevezett Márton Gábor vezetőedző irányításával. A szakember biztatónak ítélte az akkori játékot, most csapata erősebb rivális ellen lép pályára.

Nemcsak ezért lehet érdekes az összecsapás a vezetőedző számára. Márton Gábor a naptári évet még a Mol Fehérvár trénereként kezdte el, ám februárban távoznia kellett. A fehérvári klub azóta nem lépett előre: a tavalyi idényt a harmadik helyen fejezte be, ahol Márton elküldésekor is állt, idén pedig csak a negyedik helyen áll a tabellán Szabics Imre legénysége. Ha Márton az MTK-val legyőzi volt csapatát, azzal éppen utódja pozícióját ingathatja meg, talán véglegesen.

– Nyilvánvaló, hogy a Fehérvárnak más céljai vannak, voltak a bajnokságban, mint nekünk. De ha mer játszani a csapat, akkor okozhatunk meglepetést – fogalmazott óvatosan Márton Gábor.

Már csak az itthoni porond maradt a Ferencvárosnak, amely megismételte a Debrecen 2010-es teljesítményét: egy évvel a Bajnokok Ligája-kaland után ugyan simán kiesett az Európa-liga csoportköréből is, ám öt vereséget követően az utolsó fordulóban, topligás ellenféllel szemben aratott győzelemmel intett búcsút a nemzetközi porondnak. Némi eltérés, hogy a tizenegy éve a DVSC által legyőzött olasz Sampdoria a magyar klubbal együtt kiesett, a Fradi viszont csütörtök este csoportjának a győztesét, a Bayer Leverkusent győzte le 1-0-ra.

Ennél fontosabb szempontból is meg akarja törni a párhuzamot a fővárosi együttes: a DVSC nem tudta folytatni a csoportkörös sorozatát, sőt a 2011/12-es idényben egyáltalán nem léphetett ki a nemzetközi porondra. Ez a veszély egyelőre nem fenyegeti a Ferencvárost, amely az első helyről, bár nem nagy előnyből várja a tizenhatodik fordulót, amelyben éppen a DVSC ellen lép pályára.

NB I, 16. forduló. Szombat: Puskás Akadémia–Gyirmót 15.45 (tv.: M4 Sport+), Honvéd–Zalaegerszeg 17.15 (tv.: M4 Sport), MTK–Mol Fehérvár 19.30 (tv.: M4 Sport). Vasárnap: Újpest–Paks 13.30 (tv.: M4 Sport+), DVSC–Ferencváros 16.30 (tv.: M4 Sport), Mezőkövesd–Kisvárda 18.45 (tv.: M4 Sport+).

Borítókép: Márton Gábor (Fotó: mtkbudapest.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.