időjárás 12°C Dezső 2022. május 23.
logo

A szervezők válaszoltak a németeknek: nincs halasztás!

Magyar Nemzet
2022.01.20. 14:16 2022.01.20. 14:55
A szervezők válaszoltak a németeknek: nincs halasztás!

Az eredeti időpontban, ma este hat órakor rendezik meg a Németország–Spanyolország mérkőzést a magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében.

A német válogatott vezetői szerda este az Európa-bajnoki címvédő spanyolok elleni meccs elhalasztását kérvényezték az Európai Kézilabda-szövetségnél (EHF), mert tucatnyi játékosuknak lett pozitív a koronavírustesztje – számolt be róla a Marca spanyol sportlap. 

Az EHF közleményben jelezte, minden szempontot figyelembe véve úgy döntött, nem módosítja az összecsapás időpontját. A döntéshozók szerint a spanyol válogatott pihenőidejének csökkenése mellett a halasztás összezsúfolná a torna menetrendjét, a kialakított közvetítési rendet is hátrányosan érintené a módosítás, a középdöntős csoport további – vétlen – csapatainak érdekei is sérültek volna, ha a meccset nem az eredetileg kitűzött időpontban rendeznék meg. Ezért az EHF nem adott helyt a német válogatott halasztásról szóló kérelmének, a találkozót ma este 18 órakor játsszák Pozsonyban. 

Borítókép: Ma este kénytelenek játszani a németek (Fotó: AFP)