A szervezők válaszoltak a németeknek: nincs halasztás!

Az eredeti időpontban, ma este hat órakor rendezik meg a Németország–Spanyolország mérkőzést a magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében.

Magyar Nemzet
2022. 01. 20. 14:16
A német válogatott kénytelen játszani a címvédő ellen Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német válogatott vezetői szerda este az Európa-bajnoki címvédő spanyolok elleni meccs elhalasztását kérvényezték az Európai Kézilabda-szövetségnél (EHF), mert tucatnyi játékosuknak lett pozitív a koronavírustesztje – számolt be róla a Marca spanyol sportlap. 

Az EHF közleményben jelezte, minden szempontot figyelembe véve úgy döntött, nem módosítja az összecsapás időpontját. A döntéshozók szerint a spanyol válogatott pihenőidejének csökkenése mellett a halasztás összezsúfolná a torna menetrendjét, a kialakított közvetítési rendet is hátrányosan érintené a módosítás, a középdöntős csoport további – vétlen – csapatainak érdekei is sérültek volna, ha a meccset nem az eredetileg kitűzött időpontban rendeznék meg. Ezért az EHF nem adott helyt a német válogatott halasztásról szóló kérelmének, a találkozót ma este 18 órakor játsszák Pozsonyban. 

Borítókép: Ma este kénytelenek játszani a németek (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.