Mohamed Szalah és Trézéguet szomorította el a fradistákat

A Ferencváros három labdarúgója is ott volt a válogatottjával az Afrika Kupa negyeddöntőjében, ám egyiküknek sem jött össze a győzelem. Pedig Samy és Ryan Mmaee közel járt a sikerhez, Marokkó csak hosszabbítás után veszített a Mohamed Szalah nevével fémjelzett Egyiptom ellen.

Magyar Nemzet
2022. 01. 30. 20:34
Atletico de Madrid vs Liverpool FC
epa09533149 Liverpool's striker Mohamed Salah celebrates after scoring the 3-2 lead during the UEFA Champions League group B soccer match between Atletico Madrid and Liverpool FC at Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, 19 October 2021. EPA/Chema Moya Fotó: Mohamed Szalah az Atlético Madrid ellen is betalált.EPA/Chema Moya
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat magyarországi játékossal kezdődött az idei Afrika Kupa, közülük a másodosztályú Nyíregyházában játszó Jaszin Hamed már a csoportkörben elvérzett a szudáni válogatottal, a fehérvári Stopirának pedig a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a zöld-foki nemzeti csapattal.

Négyen viszont a negyeddöntőig jutottak, így volt esély rá, hogy az érmekért zajló végjátékban is lesz NB I-es futballista a mezőnyben. Szombaton azonban a gambiai válogatottban epizódszerepre kárhoztatott fehérvári Lamin Jallow a lelátóról nézte (a keretbe sem került be), ahogy csapata 2-0-ra kikap a házigazda Kameruntól. A másik három szóban forgó NB I-es játékos a Fradit erősíti, ám ugyancsak szombaton veszített Tunéziával 1-0-ra Burkina Faso ellen. Az FTC középpályása kezdőként végigjátszotta a találkozót.

Vasárnap a Mmaee-testvéreken, Samyn és Ryanen volt a sor, pontosabban a válogatottjukon, Marokkón, amely a Liverpool sztárjával, Mohamed Szalah-val felálló Egyiptommal került szembe. Egy tizenegyesgóllal Marokkó vezetett, a Fradi játékosai a kispadon ülve élhették át a gólörömöt. A második félidőben azonban Szalah kiegyenlített, így 1-1 után következett a hosszabbítás.

Ekkor már Ryan Mmaee is a pályán volt, aki a 86. percben állt be csereként, testvére nem kapott lehetőséget. Segíteni azonban az FTC csatára sem tudott Marokkón, ugyanis a 100. percben Trézéguet góljával Egyiptom került előnybe, amely végül 2-1-re meg is nyerte a találkozót, s bejutott az elődöntőbe.

A mindent eldöntő gól szerzőjének eredeti neve egyébként Mahmúd Haszan, de kiskorában ráaggatták a Trézéguet becenevet, méghozzá a Juventus korábbi francia válogatott csatára, David Trézéguet után, és olyannyira ráragadt, hogy már ezt a nevet használja futballistaként.

Mindez most aligha vidítja fel az Afrika Kupa elődöntőjének a kapujában elbukó fradistákat. Annál jobban örülhet Sztanyiszlav aki vezetőedzőként végre megismerkedhet majd az FTC három afrikai kalandorával.

Az Afrika Kupa elődöntőjében tehát Kamerun és Egyiptom csap össze az egyik ágon, Burkina Faso pedig még ellenfélre vár, amely Szenegál vagy Egyenlítői Guinea lesz majd.

Borítókép: Mohamed Szalah a Liverpool mezében (Fotó: EPA/Chema Moya)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.