Hihetetlen meccs, óriási pofont kapott a Bayern München!

Az első félidőben négy gólt kapott a Bochum otthonában a Bayern München a Bundesliga 22. fordulójának szombati játéknapján. Hasonlóra 1975 óta nem volt példa, és végül 4-2-es vereséget szenvedett a borzasztóan védekező bajor sztárcsapat. Sallai Roland kezdő volt a Freiburgban, Szalai Ádám csereként állt be a Mainzban.

Magyar Nemzet
2022. 02. 12. 17:26
VfL Bochum vs FC Bayern Munich
epa09750185 Bochum's Gerrit Holtmann (C) celebrates with teammates after scoring the 4-1 lead during the German Bundesliga soccer match between VfL Bochum and FC Bayern Munich in Bochum, Germany, 12 February 2022. EPA/RONALD WITTEK CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: EPA/RONALD WITTEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy indult a Bochum és a Bayern München összecsapása, ahogy arra számítani lehetett, a jóval esélyesebb, éllovas bajorok már a 9. percben megszerezték a vezetést az ügyeletes gólvágó, találatával. 

Ki hitte volna azt, ami ezután következett?

A 14. percben kiegyenlített a Bochum, Antwi-Adjei volt eredményes, akit a Bayern védője, Niklas Süle olyan távolról követett, mintha már a Dortmundban futballozna – hétfőn jelentették be, hogy a következő idényt már a nagy riválisnál kezdi meg.

Ekkor még csak egy kis müncheni rendszerhibának tűnt a Bochum egyenlítése, 1-1-nél menetrendszerűen alakultak ki a Bayern-helyzetek, Kingsley Coman, Joshua Kimmich, majd Lewandowski is betalálhatott volna, a lengyel látványos, akrobatikus mozdulattal tette kapura a labdát, de a futball nem pontozásos sportág.

Aztán fél óra elteltével mintha kicserélték volna a Bayernt, amely borzalmas védekezést mutatott be. A 38. percben Locadia tizenegyesgóljával már a Bochum vezetett 2-1-re, a büntetőt a bayernes Upamecano hozta össze, aki a tizenhatos vonalán kézzel ért a labdához.

A bochumi Soares és a bayernes Pavard párbaja. Fotó: AFP/DPA/Bernd Thissen

Mindössze két perccel később a Bochum jobbhátvédje, Gamboa, aki Lewandowski gólja előtt hibázott, jóvátette bűnét: a jobb szélen köténnyel verte át Comant, majd befelé húzva óriási gólt lőtt a bal felsőbe – 3-1.

Ezzel még nem volt vége, újabb négy perc elteltével a Bochum szinte lemásolta az előző gólját, csak az ellenkező oldalon: a 44. percben a balszélső Holtmann kötényezett, majd befelé törve tökéletesen csavart a jobb felsőbe, Sven Ulreich kapus tehetetlen volt.

Merthogy Manuel Neuer térdműtét miatt hiányzott, a Bayern cserekapusát pedig rendesen kitömte a Bochum, amely a félidőben tehát 4-1-re vezetett.

Ennyi gólt az első félidőben legutóbb 1975-ben kapott a Bundesligában a Bayern München, akkor az Eintracht Frankfurt volt az elkövető, és 6-0 lett a vége. Szünet után három perc elteltével már épp ennyire vezethetett volna a Bochum, amely két gólt is lőtt a második félidő első perceiben, ám les miatt mindkettőt elvették tőle.

Volt már egy legendás Bochum–Bayern, 1976-ban félidőben 4-0-ra vezettek a hazaiak, végül azonban a müncheniek nyertek 6-5-re. Hasonló fordításra ezúttal nem volt képes a bajor sztárcsapat, amely Lewandowski újabb, 75. percben szerzett góljával csak szépíteni tudott, így 4-2 lett a vége, hiába egykapuztak a hajrában a bajorok, hiába találta el a kapufát a lengyel csatár szabadrúgásból.

Óriási Bochum-öröm. Fotó: AFP/Ina Fassbender

A Bayern másodszor kapott ki 2022-ben, de a Mönchengladbach elleni vereség a sok Covid-fertőzött és sérült miatt megmagyarázható volt, az újonc Bochum elleni fiaskó viszont felettébb kellemetlen Julian Nagelsmann vezetőedzőnek, aki hasonlót tavaly októberben, a Gladbach elleni 5-0-s kupavereségkor élhetett át a müncheni kispadon.

Szombaton magyar rangadót is rendeztek a Bundesligában, a Sallai Rolandot a 67. percig a pályán tartó Freiburg hazai pályán 1-1-et játszott a Szalai Ádámot a 86. percben bevető Mainz ellen. Amikor Sallait lehozták, még 1-0-ra vezetett a Mainz, két perccel később egyenlített a Freiburg.

Borítókép: Holtmann ünnepli a gólját, amellyel 4-1-re vezetett a Bochum a Bayern ellen (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.