„Mindent kiadok magamból” – így kért bocsánatot a balhézó Zverev

Alexander Zverev a közösségi médiában kért bocsánatot mexikói dühkitöréséért. Az olimpiai bajnok teniszezőt az eset miatt kizárták az Acapulcóban rendezett versenyről.

2022. 02. 23. 15:02
Australian Open
20 January 2022, Australia, Melbourne: Tennis: Grand Slam - Australian Open. Alexander Zverev from Germany is in action during a training session. Photo: Frank Molter/dpa (Photo by FRANK MOLTER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: FRANK MOLTER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alexander Zverev kiélezett páros csatát vívott Acapulcóban. Bár az egyesben olimpiai és világbajnok teniszező számára a páros legfeljebb edzés, Mexikóban mégis túlságosan is komolyan vette a mérkőzését.

Az első fordulós meccset harmadik szett helyett eldöntő, tíz pontig tartó szuper tie breakben 8-6-ra vezetett a a Glasspool, Heliövaara brit, finn kettős Zverev és a párosban kétszeres Grand Slam-bajnok Marcelo Melo ellen, amikor jött a vitatott bírói ítélet.

Bár a nézőtérről érkezett „out” kiáltás, Melót nem ez zavarta meg, hiszen a lepattanáskor már túlhaladt rajta a labda. A vonalbíró egyértelmű kézmozdulattal jelezte, hogy szerinte a labda elcsípte a vonalat, és a székbíróhoz is közel volt az eset. Zverev már ekkor is káromkodva fejezte ki elégedetlenségét, amiért figyelmeztetést kapott, de ez a kisebb kiakadás még nem borzolta volna fel túlságosan a kedélyeket.

A meccs azonban egy labdamenettel később véget ért, Zverevnek pedig ennyi idő nem volt elég, hogy lehiggadjon, ütőjével csapkodni kezdte a bírói széket.

A dühkitörésnek meglett az eredménye: az olimpiai bajnokot kizárták az acapulcói tornáról, amelynek így a számára sokkal fontosabb egyes versenyét sem folytathatja. Zverev címvédőként érkezett Mexikóba, a kizárás miatt viszont egyáltalán nem kap ranglistapontot, sem pénzdíjat idei fellépéséért.

A német teniszező valószínűleg további pénzbüntetésre is számíthat. A 2020-as US Open után, amikor Novak Djokovicsot zárták ki, a szerb teniszező 10 ezer dollárnyi büntetést kapott a sportszerűtlen viselkedéséért, és további 7500 dollárt kellett fizetnie, amiért kihagyta a meccs utáni sajtótájékoztatót.

Zverev is hasonlóra, talán nagyobb összegre is számíthat, mindenesetre az Instagramon bocsánatot kért cselekedetéért.

– Nehéz szavakba öntenem, mennyire bánom a tegnapi páros meccs alatt és után mutatott viselkedésemet. Négyszemközt bocsánatot kértem a székbírótól, mert a dühkitörésem irányában helytelen és elfogadhatatlan volt. Csalódtam magamban, ez nem történhetett volna meg, nem kereshetek kifogásokat. Bocsánatot kérek a szurkolóimtól, a versenyszervezőktől és a szeretett sportágamtól.

Ahogy tudjátok, mindig mindent kiadok magamból a pályán. Tegnap túl sokat is kiadtam.

A következő napokban átgondolom, mit tettem, és hogyan tudom biztosítani, hogy ilyen többet ne forduljon elő. Sajnálom, hogy csalódást okoztam nektek – olvasható a német játékos közösségi felületén.

A rossz nyelvek szerint azonban Zverevnek vajmi kevés köze van a mexikói idő szerint kora reggel megjelent üzenethez, amely mögött inkább stábja tűzoltását sejtik. A német teniszező hírneve már az incidens előtt is kétes volt, miután korábbi barátnője, Olga Saripova bántalmazással vádolta meg.

Bocsánatkérés ide vagy oda, az acapulcói esettel Zverev semmiképpen sem javított a megítélésén.

Borítókép: Alexander Zverev (Fotó: DPA Picture–Alliance via AFP/Frank Molter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.