időjárás -1°C Elza 2022. december 1.
logo

„Mindent kiadok magamból” – így kért bocsánatot a balhézó Zverev

Koczó Dávid
2022.02.23. 15:02 2022.02.23. 15:17
„Mindent kiadok magamból” – így kért bocsánatot a balhézó Zverev

Alexander Zverev a közösségi médiában kért bocsánatot mexikói dühkitöréséért. Az olimpiai bajnok teniszezőt az eset miatt kizárták az Acapulcóban rendezett versenyről.

Alexander Zverev kiélezett páros csatát vívott Acapulcóban. Bár az egyesben olimpiai és világbajnok teniszező számára a páros legfeljebb edzés, Mexikóban mégis túlságosan is komolyan vette a mérkőzését.

Az első fordulós meccset harmadik szett helyett eldöntő, tíz pontig tartó szuper tie breakben 8-6-ra vezetett a a Glasspool, Heliövaara brit, finn kettős Zverev és a párosban kétszeres Grand Slam-bajnok Marcelo Melo ellen, amikor jött a vitatott bírói ítélet.

Bár a nézőtérről érkezett „out” kiáltás, Melót nem ez zavarta meg, hiszen a lepattanáskor már túlhaladt rajta a labda. A vonalbíró egyértelmű kézmozdulattal jelezte, hogy szerinte a labda elcsípte a vonalat, és a székbíróhoz is közel volt az eset. Zverev már ekkor is káromkodva fejezte ki elégedetlenségét, amiért figyelmeztetést kapott, de ez a kisebb kiakadás még nem borzolta volna fel túlságosan a kedélyeket.

A meccs azonban egy labdamenettel később véget ért, Zverevnek pedig ennyi idő nem volt elég, hogy lehiggadjon, ütőjével csapkodni kezdte a bírói széket.

A dühkitörésnek meglett az eredménye: az olimpiai bajnokot kizárták az acapulcói tornáról, amelynek így a számára sokkal fontosabb egyes versenyét sem folytathatja. Zverev címvédőként érkezett Mexikóba, a kizárás miatt viszont egyáltalán nem kap ranglistapontot, sem pénzdíjat idei fellépéséért.

A német teniszező valószínűleg további pénzbüntetésre is számíthat. A 2020-as US Open után, amikor Novak Djokovicsot zárták ki, a szerb teniszező 10 ezer dollárnyi büntetést kapott a sportszerűtlen viselkedéséért, és további 7500 dollárt kellett fizetnie, amiért kihagyta a meccs utáni sajtótájékoztatót.

Zverev is hasonlóra, talán nagyobb összegre is számíthat, mindenesetre az Instagramon bocsánatot kért cselekedetéért.

– Nehéz szavakba öntenem, mennyire bánom a tegnapi páros meccs alatt és után mutatott viselkedésemet. Négyszemközt bocsánatot kértem a székbírótól, mert a dühkitörésem irányában helytelen és elfogadhatatlan volt. Csalódtam magamban, ez nem történhetett volna meg, nem kereshetek kifogásokat. Bocsánatot kérek a szurkolóimtól, a versenyszervezőktől és a szeretett sportágamtól.

Ahogy tudjátok, mindig mindent kiadok magamból a pályán. Tegnap túl sokat is kiadtam.

A következő napokban átgondolom, mit tettem, és hogyan tudom biztosítani, hogy ilyen többet ne forduljon elő. Sajnálom, hogy csalódást okoztam nektek – olvasható a német játékos közösségi felületén.

A rossz nyelvek szerint azonban Zverevnek vajmi kevés köze van a mexikói idő szerint kora reggel megjelent üzenethez, amely mögött inkább stábja tűzoltását sejtik. A német teniszező hírneve már az incidens előtt is kétes volt, miután korábbi barátnője, Olga Saripova bántalmazással vádolta meg.

Bocsánatkérés ide vagy oda, az acapulcói esettel Zverev semmiképpen sem javított a megítélésén.

Borítókép: Alexander Zverev (Fotó: DPA Picture–Alliance via AFP/Frank Molter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.