Mivel nem nyert a PAFC, már vasárnap bajnok lehet a Fradi

A korai bekapott gól után fordítani tudott, végül 2-2-es döntetlent ért el a Fehérvár otthonában a Puskás Akadémia a labdarúgó NB I 29. fordulójának szombati játéknapján. A végeredmény egyben azt is jelenti, hogy a Ferencváros vasárnap megszerezheti a bajnoki címet, amennyiben legyőzi az Újpestet.

Magyar Nemzet
2022. 04. 23. 22:04
null
Mol Fehérvár FC videoton Puskás Akadémia NBI NB1 Fotó Meder István Fotó: MEDER ISTVAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mérkőzés a Fehérvár számára nem is kezdődhetett volna jobban, Kenan Kodro már a harmadik percben betalált. Funsho passzolt jobbról a kapu elé, Nikolics Nemanjának nem volt jó a labda, ám Kodrónak igen. A boszniai csatár a tizenhatos határáról eleresztett lövése a kapufán megpattanva kötött ki a hálóban. (1-0)

A folytatás a csúnya belépőkről szólt, sorra gyűjtögették a lapokat a játékosok, a vendég oldalon Alexandru Baluta és Szolnoki Roland, a hazain sárgult be.

Köszönjük válaszát!

Ön szerint ki nyeri a vasárnapi derbit?

  • 78%
  • 11%
  • 11%

A Puskás Akadémia egyenlítő gólja a félidő közepéig váratott magára, Baluta baloldali beadása után Shahab Zahedi nyolc méterről fejelt a fehérvári kapuba. (1-1)

Zahedi remek napot fogott ki. Márciusi megérkezte óta a Vidi ellen szerezte meg első gólját a felcsútiak mezében, és alighanem megjött az étvágya, így a második félidőben hozzátette a másodikat is. Egy hosszú indítást követően az iráni támadó gyönyörű kapáslövése utat talált a jobb sarokba az 53. percben. (1-2)

A Fehérvár rohamozott az egyenlítésért, de a meccs hajrájáig úgy tűnt, nem változik már az állás. Baluta azonban a 91. percben megkapta a második sárga lapját, és az emberelőnybe került hazai csapatot nem tudta megfékezni a Puskás Akadémia, Stopira kései fejesgóljával állította be a 2-2-es végeredményt.

A Puskás Akadémia visszacsúszott a tabellán a harmadik helyre, a Fehérvár az ötödik. A Ferencváros számára pedig egyszerű a képlet: ha legyőzi vasárnap az Újpestet, elhódítja a bajnoki címet.

NB I, 29. forduló:

Péntek:
MTK–Mezőkövesd 0-4 (0-2), Budapest, Hidegkuti Nándor Stadion, 1950 néző. Vezette: Berke. Gólszerzők: Sz. Drazsics (13.), Pillár (24.), Lukic (70.), Kis (83.). Kiállítva: Sluka (82., MTK)

Szombat:
Kisvárda–Debrecen 1-0 (0-0), Kisvárda, 1200 néző. Vezette: Zierkelbach. Gólszerző: Bumba (50. - 11-esből)
ZTE–Paks 2-3 (2-1), Zalaegerszeg, 2063 néző, v.: Bogár. Gólszerzők: Tajti (20.), Ubochioma (38.), illetve Ádám (4., 59., 61.)
Fehérvár FC–Puskás Akadémia 2-2 (1-1), Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 3103 néző. Vezette: Bognár. Gólszerzők: Kodro (3.), Stopira (90+5.), ill. Zahedi (25., 53.). Kiállítva: Baluta (90+1.)

Vasárnap:
Ferencváros–Újpest 17.30 (tv: M4 Sport)
Gyirmót–Honvéd 19.30 (tv: M4 Sport+)

Borítókép: Fehérvári gólöröm (Fotó: Nemzeti Sport/Meder István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.