Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Csak egy pontot hozott el a Puskás Akadémia Debrecenből

A labdarúgó NB I 32. fordulójának első mérkőzésén a Debrecen a Puskás Akadémiát fogadta. Jelentősége a meccsnek csak a vendégek számára volt, akik kihagytak néhány egészen nagy helyzetet, és meg kellett elégedniük az 1-1-es végeredménnyel, ami akár kevés is lehet a második helyért vívott harcban.

2022. 05. 07. 16:42
DVSC-Puskás Akadémia NBI. Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.


A Debrecen kedden nyerni tudott Mezőkövesden, és utána ünnepelhetett, mert azzal a három ponttal már elérte a célját, biztosan bennmaradt az NB I-ben. A Puskás Akadémia viszont csak döntetlenre volt képes az MTK otthonában, és mert a Kisvárda legyőzte az Újpestet, meg is előzte a felcsútiakat, akik így csak a harmadik helyről várhatták az utolsó előtti fordulót.

 

 

Az első húsz percben kicsit érződött is, hogy Debrecenben a vendégek számára van nagyobb tétje a mérkőzésnek. Többet kezdeményezek, ám senki se gondoljon elsöprő rohamokra, meglehetően kényelmes tempóban próbálkoztak a Puskás Akadémia játékosai. Ennek ellenére könnyen vezetést szerezhettek volna, a 13. percben Nagy Zsolt balról adott be pontosan Zahedi elé, aki ezzel kihagyhatatlannak tűnő helyzetbe került, de csak úgy tűnt, mert az iráni csatár 7 méterről, senkitől sem zavartatva a jobb kapufa mellé lőtt.

A nagy kihagyott ziccer meg is bosszulta magát, az alig-alig támadó DVSC ugyanis a 34. percben talált egy gólt: Bévárdi próbált cselezni középen a tizenhatos előtt, a labda a keresztbe futó Nagy Zsoltról balra, éppen Bódi Ádámhoz pattant, aki 14 méterről jobbal, éles szögből úgy tekert a bal sarokba, hogy a labda a kapufáról pattant be – 1-0.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter

Többnyire a vendégek fölényével, de eseménytelenül telt az idő, egészen a 62. percig, amikor kiegyenlített a Puskás Akadémia: bal oldali szöglet után a beívelést Kozák középről a Loki kapuja elé fejelte, Favorov pedig 3 lépésről kapásból a bal alsóba helyezett. Bévárdi a jobb kapufánál ragadt, ezért nem volt les – 1-1.

A 80. percben Kozák megirigyelte Zahavi alakítását, ő tiszta helyzetből, 13 méterről legalább 10 méterrel tévesztette el a bal alsó sarkot, majd nem sokkal később Gróf védte Skribek lövését bravúrral. Közben a VAR kiszúrta, hogy középen Baráth fellökte futtában Corbut. Berke Balázs végül, hosszas vizsgálódás után, helyesen úgy döntött, nem ítél büntetőt, vétlen ütközés történt. Marad a döntetlen, a Debrecen ezzel búcsúzott a saját otthonában a bajnokságban, a Puskás Akadémia viszont helyzetbe hozta a Kisvárdát, amely ha vasárnap Pakson egynél több pontot szerez, akkor komoly lépéselőnybe kerülhet a második helyért vívott harcban.

 


NB I, 32. forduló

Szombat

Debrecen–Puskás Akadémia 1-1 (1-0), Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3621 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Bódi (34.), illetve Favorov (62.)

Bp. Honvéd–Mezőkövesd 17.00 (tv: M4 Sport+)

Ferencváros–MTK 19.30 (M4 Sport+)


Vasárnap

Paks–Kisvárda 14.05 (M4 Sport+)

Zalaegerszeg–Gyirmót 16.15 (M4 Sport+)

Újpest–Mol Fehérvár 18.45 (M4 Sport)

Borítókép: A debrecenieknek több okuk volt az örömre a mérkőzés után (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.