időjárás 28°C Klára 2022. augusztus 12.
logo

Märcz Tamás rekordsebességgel levonta a vb-kudarc következményeit

Magyar Nemzet
2022.07.03. 16:29 2022.07.03. 16:45
Märcz Tamás rekordsebességgel levonta a vb-kudarc következményeit

A Montenegró legyőzésével a 7. helyen végzett férfi-vízilabdaválogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás értékelte a minden idők második legrosszabb vb-szereplését. A kapitány vállalja a felelősséget a kudarcért, nem mond le, és néhány érdekes gondolatot is megosztott a nyilvánossággal.

– Nekem kell vállalni a felelősséget mindenért, és tudom is az okokat, hogy miért nem sikerült számunkra ez a világbajnokság. Persze a vízilabda nem egy egyéni sportág, nem én vagyok csak a résztvevője, én csak próbálom mozgatni a szálakat, a többieknek is látniuk kell, miért nem sikerült ez most. Azt gondolom, ebben a tizenhárom játékosban benne volt a lehetősége annak, hogy megnyerjük a vb-t, de a keret kijelölésekor még nem lehetett látni, mi fog történni az úton, később pedig nem lehetett változtatni azon, hogy ki ugrik a medencébe. Látom, hogy mi a gond, hogyan kellene frissülni, min kellene dolgozni. Ha nem Budapesten van a világbajnokság, és van erre felhatalmazás, akkor biztos, hogy más összetételű, vagányabb csapatot alkottam volna – értékelt Märcz Tamás a Montenegró ellen 8-6-ra megnyert helyosztó után a Nemzeti Sportnak.

A sportlap oldalán látható videón Märcz bővebben beszélt a vb-keret kihirdetésének hátteréről, és azt is elárulta, a telefonjában már összeírta annak a húsz játékosnak a nevét, akivel nekivág az Eb-felkészülésnek. 

Borítókép: Märcz Tamás tudja, miért nem sikerült jobban a vb-szereplés (Fotó: Nemzeti Sport)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.