A Bp. Honvéd skót vezetőedzője első magyarországi sikerét várja

A még pontot és gólt sem szerzett Bp. Honvéd vasárnap este a jól rajtoló Paksot fogadja a labdarúgó NB I 3. fordulójában. Tam Courts, a kispestiek vezetőedzője természetesen az első magyarországi sikerélményére vágyik, Balogh Balázs, a paksiak rutinos középpályása pedig egy rossz sorozat megszakadására.

2022. 08. 14. 10:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pocsékul kezdte a bajnokságot a Bp. Honvéd: két meccsből kettőt elveszített, és nemcsak pontot, hanem még gólt sem szerzett eddig ebben az idényben. Először a Bozsik Arénában kapott ki 1-0-ra a Zalaegerszegtől, majd Székesfehérvárott súlyos, 4-0-s vereséget szenvedett.

Vasárnap este ismét hazai környezetben léphetnek pályára a kispestiek, és az ellenfelük az a Paks lesz, amely a Mol Fehérvár legyőzésével kezdte el a szezont, majd a Vasas otthonában is pontot szerzett, tehát jóval több sikerélménnyel érkezik a mérkőzésre. Tam Courts, a Bp. Honvéd vezetőedzője a klub honlapjának nyilatkozva beismerte, az eddigi eredmények nem jók, ugyanakkor látott olyan jeleket, amelyek okot adnak a bizakodásra.

 

 

– Láttam pozitívumokat az első két mérkőzésen is a játékunkban, ahogy azt is tudjuk, hogy nagyon fontos, hogy 90 percen keresztül teljesítsen jól a csapat, és amilyen hamar csak lehet, megszerezzük az első sikerünket – mondta, majd említést tett a szurkolókról is: – Fantasztikus, ahogy a szurkolók mindkét meccsen 90 percen át ott álltak a csapat mögött, miattuk is szeretnénk győzni vasárnap, ez külön motivációt jelent a számunkra. Tisztában vagyok vele, a Honvédnak mindig és minden meccsen a győzelemért kell küzdenie. Nagy a verseny a magyar bajnokságban, ebből a két fordulóból is látszik, hogy minden pontért meg kell harcolni, én pedig hiszek a csapatomban, hogy mi is sikeresek lehetünk ebben a küzdelemben. A Paks négy pontot szerzett az első két meccsén, ez is mutatja, hogy jó csapatról van szó, de otthon, a szurkolóink előtt be akarjuk gyűjteni az első sikerünket.

 

Balogh Balázs már többször játszott a Honvéd ellen (Fotó: Paksifc.hu)

Ahogyan már szó esett róla, a paksiak több önbizalommal léphetnek majd pályára vasárnap este, ennek megfelelően három pontért utaznak Kispestre. A rutinos Balogh Balázs így várja a mérkőzést:

– Sok párharccal teletűzdelt mérkőzésre számítok. Nagyon észnél kell lennünk, hiszen ellenfelünk a nyáron felettébb átalakult. Ötvédős rendszerből gyorsan megpróbálják megjátszani a csatárokat, lendületes támadásokat vezetnek tehát, amiket nekünk rendre hatástalanítanunk kell majd. Számunkra a győzelem kulcsa abban lehet, ha azt a fajta mentalitást tudjuk felvonultatni, amit az első fordulóban a Fehérvár ellen. Így szeretnénk a pályára lépni és a saját játékunkat játszani, párharcokat, aztán végül a meccset is megnyerni. A hazaiak két vereséggel kezdték a szezont, biztos az életükért mennek majd, ugyanakkor mi is maximálisan odatesszük magunkat, mivel célunk minél hamarabb minél több pontot gyűjteni. Csapatunk jó rég nem örülhetett Kispesten, jó lenne ezt a sorozatot most megszakítani.

A találkozó vasárnap 20 órakor kezdődik, az M4 Sport+ élőben közvetíti.

Borítókép: Tam Courts vezetésével még gólt sem szerzett a Bp. Honvéd (Fotó: Honvédfc.hu)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.