Csapata nem akarja a világbajnokságon látni a legjobb magyart

Hiába végzett tavaly negyedik helyen a világbajnoki mezőnyversenyen, Vas Blanka idén nem indul el a vb-n.

Magyar Nemzet
2022. 08. 30. 20:50
Vas Blanka
Vas Kata Blanka kerékpár
Vas Kata Blanka kerékpár bajnoki trikó országúti Fotó: Facebook/Blanka Vas
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vas Blanka kiváló lehetőséget kapott tavaly, amikor a női kerékpáros mezőny egyik legjobb csapata, az SD Worx igazolta le. A profi sport világában azonban ez a lehetőség néha áldozatokkal is jár.

Hiába végzett ugyanis a legjobb magyar női kerékpáros tavaly az országúti világbajnokságon a negyedik helyen a mezőnyversenyben, az SD Worx arra kérte, hogy idén ne méresse meg magát a vb-n. A háttérben a nagy utazás áll, a világbajnokságnak ugyanis idén Ausztrália, közelebbről Wollongong ad otthont.

– Én döntöttem ebben a kérdésben, de tényleg arra kértek a csapatnál, hogy gondoljam át az indulásomat. Igazából talán nem éri meg a bizonytalan miatt ekkorát utazni, miközben a csapatnak meg nekem is kiemelten fontos a cross szezon – mondta el az Eurosportnak Vas Blanka, aki az országúttal ellentétben cyclo-crossban, azaz terepkerékpárban egyértelműen a szűk világelit tagja, ebben a szakágban a tavalyi Eb-n ezüstérmes lett. Az Európa-bajnokság idén is nagyon fontos Vas számára, ezért az ausztráliai utazás helyett inkább már crossban gyűjti az edzés- és versenykilométereket.

Bár a magyar kerékpársport sokat lépett előre az elmúlt években, a szeptemberi országúti világbajnokságon így mindössze két versenyzőnk áll majd rajthoz: az U23-as mezőnyversenyben Fetter Erik (EOLO–Kometa), a férfi felnőtt mezőnyversenyben Valter Attila (a vb idején még Groupama–FDJ).

Borítókép: Vas Blanka csapattársai körében (Fotó: Facebook/Blanka Vas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.