Furcsa szerelmi háromszög miatt vonulhat vissza a sztárúszó

Pikáns helyzet állt elő az ausztrál úszócsapatban a Birminghamben zajló Nemzetközösségi Játékokon, ugyanis az olimpiai bajnok Kyle Chalmers egy váltóban úszott korábbi párjával, Emma McKeonnal és annak új szerelmével, Cody Simpsonnal is. Chalmersnek elege van a hármójukról szóló pletykákból, és belengette a visszavonulását, ha ez így folytatódik.

Magyar Nemzet
2022. 08. 01. 11:40
Kyle Chalmers
Australia's Kyle Chalmers reacts after winning the men's 50 metre butterfly final on day 2 of the 2022 Australian Swimming Championships in Adelaide on May 19, 2022. (Photo by Brenton Edwards / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE -- Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyszerűen szerepel Ausztrália a Nemzetközösségi Játékokon, többek közt a 4×100 méteres vegyes gyorsváltó és annak tisztán férfi kiadású csapata is aranyérmet szerzett, de ezek az eredmények kis túlzással senkit sem érdekeltek, mert helyette egy szerelmi háromszög volt a középpontban.

Chalmers ugyanis a vegyes váltóban McKeonnal, a férfiben pedig Simpsonnal szerepelt egy csapatban.

A sajtó pedig rászállt Chalmersre, hogy nem volt hajlandó gratulálni McKeonnak a győzelem után, amit mindkét érintett tagadott.

– Elegem van az ilyen kamu hírekből – fakadt ki Chalmers, akit a Daily Mail idézett. – Igenis gratuláltam neki. Ha valaki megnézi a közvetítést, a verseny után odamentem hozzá, és azt mondtam: jó voltál.

– Igen, gratulált – erősítette meg Chalmers állítását McKeon is, aki a tavalyi budapesti világkupán elárulta lapunknak, hogy melyik a kedvenc kávézója a magyar fővárosban, és mit gondol Hosszú Katinkáról.

Visszatérve Chalmersre, ő azt is állította, hogy még Simpsonnak is gratulált, akivel egyébként csak formálisan voltak csapattársak, mert a popsztárból úszóvá lett Cody az előfutamban, Chalmers pedig a döntőben volt a váltó tagja.

– Sok szerencsét kívántam Codynak, a verseny után küldtem neki egy üzenetet, hogy jól nyomta – árulta el Chalmers. – Birminghamben a csapatot és az érmeket kellett volna ünnepelnünk, amiket a medencében nyertünk. Két arannyal zártuk az estét a két gyorsváltóban. Ehelyett a sajtó a kérdéseivel még mindig ott tart, ahol májusban jártunk, a válogatók idején. Mostanáig próbáltam túltenni magam ezen az egészen, de most szeretném megkérni az újságírókat, hogy álljanak le ezekkel a kamu szalagcímekkel, különben hamarosan véget ér a kapcsolatom a sporttal.

Nem ezért úszom! Nem azért kezdtem el ezt a sportot, hogy ilyenekkel kelljen foglalkoznom. Inspirálni akarok, szeretem ezt a sportot, és ez ad nekem célokat. Ha így megy tovább, azzal véget érhet a pályafutásom. Remélem, ezzel tisztában vannak!

Chalmers a 2016-os riói olimpián aranyérmes volt 100 gyorson, tavaly a tokiói olimpián pedig második lett, az idei budapesti vb-n viszont nem is állt rajthoz ebben a számban. Ugyanakkor tagja volt az ezüstérmes férfi gyorsváltónak, és a 4×100-as döntőben ő úszta a legjobb időt előtt, aki az ötödik helyezett magyar váltót húzta. Chalmers még csak 24 éves, a 2024-es párizsi olimpián még bőven az esélyesek közé tartozhatna.

Borítókép: Kyle Chalmers (Fotó: Brenton Edwards/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.