Kiütéses siker után döntetlen a másik közvetlen riválissal

A magyar női vízilabda-válogatott a második helyen zárta a Szardínián rendezett Európa-bajnoki felkészülési tornát, miután vasárnap délelőtt 10-10-es döntetlent játszott a világbajnoki bronzérmes Hollandiával. A mieink szombaton 15-6-ra kiütötték a házigazda, vb-negyedik olaszokat, pénteken viszont 11-6-ra kikaptak a spanyoloktól. Bíró Attila szövetségi kapitány összességében elégedett a csapatával, úgy fogalmazott, hogy nem néz ki rosszul a történet.

Magyar Nemzet
2022. 08. 07. 13:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar játékosok érthetően kissé fáradtan kezdték a Hollandia ellen vasárnap délelőtt fél tízkor kezdődött mérkőzést, mert keveset tudtak pihenni a házigazda olaszok felett aratott szombat esti győzelmüket követően. Ezt kihasználva a hollandok háromgólos előnyre tettek szert a nagyszünetig. A harmadik és negyedik negyedben már a mieink akarata érvényesült, a nemzeti együttesben a tornán bemutatkozó Peresztegi-Nagy Kinga három gólig jutott, a végén az egyenlítő találatot pedig Gurisatti Gréta dobta, a kaput ezúttal Kiss Alexandra védte.

A hazai rendezésű világbajnokságon ezüstérmes magyar válogatott így egy-egy vereség és döntetlen mellett három győzelemmel a második helyen zárta a tornát, majd a jövő héten itthon folytatja az Európa-bajnoki felkészülést. Keddtől többször is megmérkőzik Ausztráliával, pénteken hivatalos meccsen, a SEAT-kupa keretein belül.

Bíró Attila szövetségi kapitány értékelte a Hollandia elleni találkozót, majd az egész tornát:

– A mérkőzés eleje nem sikerült jól, de becsületére legyen mondva a csapatnak, hogy a második félidőre beleállt a meccsbe, és a kezdeti nehézségek után döntetlenre lehozta. Tekintettel arra, hogy tíz órán belül voltak újra vízben a játékosaink, a döntetlen jó eredmény, az olaszok elleni győzelemnek így van igazán értéke. Miként ezen a rendkívül erős tornán a második helyezés is elismerésre méltó. Kimondottan értékes lezárása volt ez a találkozó a hétnek, ami minden szempontból sokat kivett belőlünk, ugyanakkor nagyon sokat léptünk előre az Európa-bajnoki felkészülésben. Sokkal több pozitív jelet láttam ezen a tornán, mint negatívat, ezt az eredmények is alátámasztják. Van, akinek még fejlődnie kell, bár sok idő kétségtelenül már nincs erre.

Összességében azt kell mondanom, nem néz ki rosszul a történet!

A kontinensviadal augusztus 27-én kezdődik Splitben. A mieink remélhetőleg rendszeresen szép számú magyar közönség előtt ugranak a medencébe.

Szardínia, a magyar válogatott eredményei sorrendben:

Magyarország–Izrael 18-8
Magyarország–Görögország 11-9 
Spanyolország–Magyarország 11-6
Magyarország–Olaszország 15-6
Magyarország–Hollandia 10-10

A torna végeredménye: 1. Spanyolország 15 pont, 2. Magyarország 10, 3. Hollandia 10, 4. Görögország 4, 5. Olaszország 4, 6. Izrael 0.

Borítókép: Gurisatti dobta az egyenlítőgólt a hajrában (Fotó: MVLSZ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.