Újabb balhé a Herthánál: Petry Zsolt támogatójának mennie kell

Dárdai Pál elmozdítása után újabb klublegendától válik meg a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC. A berlini klub lemond a csapatot 2014 óta erősítő norvég kapus, Rune Jarstein szolgálatairól.

Magyar Nemzet
2022. 08. 17. 17:08
Training of Hertha BSC
Training of Hertha BSC Fotó: Europress/AFP/ANDREAS GORA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Csakfoci szúrta ki német források alapján, hogy újabb konfliktus ütötte fel a fejét a Hertha BSC labdarúgócsapatánál. A klubot 2014 óta erősítő norvég válogatott kapus, Rune Jarstein a Bild am Sontag információi szerint több mérkőzésen biztosan nem szerepel a Herthában. Fredi Bobic sportigazgató nyilatkozatából kiderül, hogy múlt pénteken történt egy komolyabb nézeteltérés Jarstein és edzője, a lapunknak adott interjúja után a klubtól menesztett Petry Zsolt utódja, Andreas Menger között. 

– Rune sportszakmai és fegyelmi okokból nem játszott a Frankfurt ellen. Hamarosan lesz egy megbeszélés vele és a tanácsadójával. 

Arról van szó, hogyan bánsz a másikkal, és hogy amikor kritizálsz, akkor milyen szavakat használsz. Lehet egymást kritizálni, de a hangnem és a nyelvezet teljesen rossz, egy kicsit erőszakosabb volt. A klub szempontjából nem volt esély arra, hogy megpróbáljuk rendezni a helyzetet 

– nyilatkozta Bobic a német lapnak. 

A lap ugyanakkor megjegyzi, hogy a kapusteljesítményben az elmúlt szezonban Menger alatt nem tapasztaltak jelentős javulást, ami persze összefügghet a klubban eddig uralkodó nyugtalan helyzettel is.

Menger és Jarstein valamin nagyon összeveszhettek:

Fussball, Herren, Saison 2021/2022, 1. Bundesliga, Hertha BSC, Training, v. l. Torwart-Trainer Andreas Menger (Hertha B
Fotó: Imago/Matthias Koch via Reuters

Jarstein tavaly nyolc hónapig nem léphetett pályára egy koszorúér-betegség és az ebből eredő szívizomgyulladás miatt. Azt is megemlítik, hogy Jarstein nagyszerű tanítványa és nagy támogatója volt a korábbi magyar kapusedzőnek, Petry Zsoltnak, akit, ahogyan a lap fogalmaz, 2021 áprilisában az európai bevándorláspolitikával kapcsolatos ellentmondásos kijelentései miatt menesztett a Hertha.

Bobic pedig erre a kapcsolatra is utalhatott mostani nyilatkozatában. – Mindenkinek, aki felelős a klubért, döntéseket kell hoznia – még akkor is, ha azok fájdalmasak. Egy focicsapat nem működhet fegyelem nélkül. Már tudom, hol vannak a határok és hol kell meghúzni őket. Tavaly sokat tettünk Runéért. Kár érte, mert egy olyan személyről van szó, aki nagyon régóta itt van, és az ilyesmi mellett nem megy el nyomtalanul az ember. Hamarosan további tárgyalásokat folytatunk vele és a tanácsadóival, már csak az itteni érdemei miatt is. Itt nem a pénzzel kapcsolatos történetekről van szó, annak nincs hatása most. Az ügyet már nagyon gyorsan meg fogjuk oldani – nyilatkozta Bobic.

A sportigazgató a nyáron a klub színeiben rekordot jelentő 366 mérkőzésen szerepelt Dárdai Pált a nyáron menesztette a Herthától. 

Borítókép: Jarstein és Petry egykor együtt dolgozott a Hertha sikereiért (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.