Az ünnepi meccsen sem szakadt meg a rossz sorozat

A labdarúgó NB I 10. fordulójában a Honvéd és a Mezőkövesd mérkőzése 2-2-es döntetlennel ért véget.

Magyar Nemzet
2022. 10. 08. 21:32
Andrej Lukic Tamás Krisztián
Labdarúgó NBI - Budapest Honvéd - Mezőkövesd Zsóry FC Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros és az Újpest után mindössze harmadik klubként érte el a háromezres határt élvonalbeli meccsek számában a Budapest Honvéd. A kispesti hívek abban bíztak, hogy a legalább az ünnepi meccsen a klub hagyományaihoz méltón szerepel a csapat, amely nyolcmeccses hazai nyeretlenségi sorozatot produkált a szombati, Mezőkövesd elleni találkozó előtt.

A kezdés rémálomszerű volt a hazaiak számára, Csirkovics bakiját Drazsics a második percben góllal büntette. Az első félidőben a továbbiakban is sűrűn jöttek a gólok: a Honvéd a spanyol Samperio és a kanadai–ghánai Ennin találatával fordított, azonban Drazsics újra betalált, így 2-2 volt az állás a szünetben.

S bár a második félidőben volt helyzet mindkét oldalon, a végeredmény is ez maradt. Mindkét csapat előrelépett egy helyet az egy ponttal – a Honvéd az Újpestet megelőzve a kilencedik pozícióba jött fel, a Mezőkövesd az utolsó helyre taszította a Vasast –, mégsem lehet hurráhangulat egyik oldalon sem.

S a kispesti szurkolók reakciója a jubileum ellenére sem árulkodott ünnepi hangulatról: saját, immár kilenc hazai meccse nyeretlen csapatuk teljesítményét nagyon gyengének minősítették. A hazai kapus, Szappanos Péter mellett a vendégek játékosa, a nyáron tizenöt, Kispesten töltött év után elengedett kapta a legnagyobb tapsot a Honvéd-hívektől, akik egyre inkább joggal érezhetik, hogy ezért a produkcióért kár volt megválni a helyi kötődésű játékosoktól, és nemzetközibbé tenni az együttest.

NB I, 10. forduló: 

Péntek

Mol Fehérvár–ZTE 1-1 (1-0), Mol Aréna Sóstó, 2474 néző, v.: Csonka, gól: Kodro (46.), illetve Ikoba (95.).
Újpest–Kecskemét 1-2 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, 2852 néző, v.: Andó-Szabó, gól: A. Diaby (90+14.), ill. Tóth B. (55.), Katona B. (80.)

Szombat

Kisvárda–Vasas 2-0 (2-0), Várkerti Stadion, 2403 néző, v.: Bogár, gól: Baráth (16., öngól), Makowski (38.); kiállítva: Szivacski (26.)
Bp. Honvéd–Mezőkövesd 2-2 (2-2), Bozsik Aréna, 3646 néző, v.: Karakó, gól: Samperio (16.), Ennin (23.), ill. Drazsics (2., 36.) 

Vasárnap

Paks–Puskás Akadémia 15.30
Ferencváros–DVSC 18.00

Borítókép: A Honvéd és a Mezőkövesd nem bírt egymással (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.