Folytatódik a kecskeméti csoda, most az Újpest volt az újonc áldozata

A labdarúgó NB I 10. fordulójában a sorozatban lévő Újpest a bajnokság eddigi meglepetéscsapatát, a Kecskemétet fogadta. A vendégek álomtörténete nem szakadt meg, mert bár a fővárosi lila-fehérek birtokolták többet a labdát, ez nem tudták helyzetre sem váltani, a vendégek viszont nagyszerűen védekeztek, és kontrákra építve 2-1-re nyertek. Az Újpest a hosszabbításban tizenegyest is hibázott, majd sok ápolás után csak szépíteni tudott; a mérkőzés 106 percig tartott, a végén a mentősök kevesen voltak a sérültekhez.

2022. 10. 07. 22:11
null
20221007 Újpest Kecskemét Nemzeti Sport Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két nagyon jó passzban lévő csapat találkozott egymással a lila-fehérek csatájában. Az Újpest az utóbbi három meccsét megnyerte, a Vasas elleni kínkeserves, 2-1-es győzelem után a Mátészalkát búcsúztatta a Mol Magyar Kupában (6-1), majd az előző bajnokság ezüstérmesét, a Kisvárdát verte meg 4-0-ra, és ez a sorozat okot ad az egészséges önbizalomra. Ebben nem szenvedhet hiányt a Kecskemét sem, amely tíz bajnokin mindössze egy vereséget szenvedett el, ráadásul az előző fordulóban a bajnok Ferencvárost győzte le 2-0-ra.

 

 

Egymás ellen egyébként tizennégy meccset játszottak az élvonalban, 7 Újpest-győzelem, 3 döntetlen és 4 kecskeméti siker a mérleg. Ebből 12 meccsen legalább kétszer került a kapukba a labda, a meccsenkénti átlag pedig 3,6 gól, azaz most is eseménydús mérkőzésre volt kilátás. Most a 12. percben került először a labda a hálóba, ám a vendégektől Szuhodovszki hiába örült, a VAR szerint is szabálytalan volt a gól lökés miatt.

 

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Az Újpest birtokolta többet a labdát, de a Kecskemét is bátran támadott, ha lehetősége nyílt rá. Így telt el az első félidő, majd a szünet után az 55. percben Tóth Barna a jobb oldalon, a tizenhatos vonalánál három védőn is áthámozta magát, és 11 méterről, éles szögből úgy lőtt gólt, hogy a labda a jobb kapufa mellett vágódott a hálóba, és bár a lövés szép volt, Nikolics kapusnak védenie kellett volna – 0-1.

Az Újpest komoly, de hatástalan erőfeszítéseket tett az egyenlítés érdekében, a kapujuk elé szegezte a vendégeket, de ők jól állták a sarat. A házigazdák nemigen jutottak helyzetig sem, olykor Csoboth Kevin megvillanásaiban rejlett némi veszély. Aztán a 81. percben kontrázott a Kecskemét, Szuhodovszki adott Katona Bálint elé, aki kicsit jobbról, 13 méterről úgy lőtt a jobb alsó sarokba, hogy a labda a kapufa tövéről perdült a hálóba – 0-2. 

Úgy tűnt, simán nyer az újonc, ám a 90. percben a kapusa, Varga Bence nagy butaságot csinált, egy lecsurgó labára mozdulva az alapvonalnál buktatta Borellót, amiért tizenegyes járt. Varga azonban javított, Borello büntetőjét a bal alsó sarok előtt hárította fejjel, majd az ismétlést is védte, utána pedig összerogyott. Kiderült, az erős lövés tényleg a fejét találta el, le is kellett cserélni. Andó-Szabó Sándor játékvezető eredetileg hét perc hosszabbítást mutatott, ami az ápolás miatt megnyúlt, majd később Csongvai és Meskhi is összeütközöt a levegőben, az ő ápolásuk is időt vett igénybe. Utóbbit le kellett támogatni, ezért az utoló percekben az újonc emberhátrányban játszott. A mentősöknek egyszerre több játékost is el kellett látniuk, ilyen is ritkán fordul elő. A 104. percben szépített az Újpest, Ljujics beadását Diaby a jobb alsó sarokba fejelte – 1-2.

Végül a találkozó a 106. percben ért véget, 2-0-ra győzött a Kecskemét, ezzel a dobogó tetejére lépett, és a Ferencvárosnak vasárnap nyernie kell Debrecenben, ha vissza akarja szerezni az első helyet. 


NB I, 10. forduló

Péntek

Mol Fehérvár–ZTE 1-1 (1-0), Mol Aréna Sóstó, 2474 néző, jv.: Csonka. Gólszerző: Kodro (46.), illetve Ikoba (95.).

Újpest–Kecskemét 0-2 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, 2852 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Diaby (104.), illetve Tóth B. (55.), Katona B. (81.)

Szombat

Kisvárda–Vasas 17.00 (M4 Sport)

Bp. Honvéd–Mezőkövesd 19.30 (M4 Sport)

Vasárnap

Paks–Puskás Akadémia 15.30 (M4 Sport)

Ferencváros–DVSC 18.00 (M4 Sport)

Borítókép: Zömmel a Kecskemét kapuja előtt zajlott a játék. (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.