időjárás 7°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Navracsics: Pontosan, és alaposan kell teljesíteni a többi vállalásunkat is

Nem akar alkalmazkodni a Fradihoz, a nullpontos Zvezda iramot akar diktálni

Szilágyi László (Belgrád)
2022.10.05. 13:10 2022.10.05. 13:26
Nem akar alkalmazkodni a Fradihoz, a nullpontos Zvezda iramot akar diktálni

A még százszázalékos Ferencváros labdarúgócsapata holnap este a két forduló után pont nélkül álló belgrádi Crvena Zvezda otthonában folytatja a szereplését az Európa-liga csoportkörében. Milos Milojevics, a Crvena Zvezda edzője veszélyes, gyors csapatnak tartja a Fradit, de nem a magyar bajnok, sokkal inkább a saját tanítványainak a játékára összpontosít, és nem szeretett volna messzemenő következtetéseket levonni a Fradi hétvégi Kecskemét elleni vereségéből.

– Nem volt nagy meglepetés az FTC eddigi szereplése, a a csapat nagy és minőségi játékoskerettel rendelkezik, az edző tud variálni. Ismerem a játékosokat, főleg a Skandináviában játszott labdarúgókat – kezdte a csütörtöki Európa-liga csoportmérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatót Milos Milojevics, a Crvena zvezda edzője, aki Izlandon és Svédországban dolgozott korábban. Onnan ismerheti a Nguan Tokmacot és Henry Wingót, akik a norvég bajnokságból igazoltak a magyar bajnokhoz.

A Ferencváros játékában megvan a sebesség, Traoré és Tokmac révén gyors embereket is bevethet Sztanyiszlav Csercseszov edző, akit tapasztalt szakembernek tartok – folytatta a szerb edző, akinek a vezetésével veretlenül vezeti a szerb bajnokságot a Crvena Zvezda.

Adama Traoré Ferencváros
Adama Traorét kifejezetten gyors, veszélyes játékosnak tartja a Zvezda edzője     Fotó: MTI/Kovács Tamás

Milojevics a magyar és a szerb bajnokság közötti különbségről is ejtett egy-két szót: szerinte az NB I-ben van a ligába áramló pénzügyi befektetéseknek köszönhetően 4-5 kifejezetten jó csapat, dicsérte a magyar ligát a szerb csapat edzője.

Szóba került, hogy a két csapat közötti jelenleg hat pont a különbség. Milojevics elsősorban arra koncentrál a csapatával, hogy a megszerezhető 12 pontot valahogy begyűjtse, a folytatásról, a negyedik és az ötödik fordulóról ráér később gondolkodni.

Kíváncsiak voltunk, hogy az FTC Kecskemét elleni hétvégi vereségéről mi a Crvena Zvezda edzőjének a véleménye. Milojevics diplomatikusan kijelentette, hogy egy rosszul sikerült meccs alapján nem lehet kijelenteni, hogy egy csapat milyen formában futballozik.

Milojevics hangsúlyozta, nem reaktív futballra készül a csapatával, a tempót szeretné diktálni. Hetven százalékban a saját csapatának a taktikájára, és harminc százalékban a Fradi játékának az ellenszerére összpontosít.

A csütörtöki meccs jelentőségét a helyén kezeli. – Nagyon fontos meccs előtt állunk, amely akár a továbbjutásról is dönthet. De nem akarunk előre szaladni az időben, a következő mérkőzés, a Ferencváros elleni a legfontosabb.

Milojevics a nyáron vette át a csapat irányítását a klublegenda, Dejan Sztankovicstól. A szerb újságírók kérdésére elárulta, hogy a két Európa-liga csoportmeccset leszámítva elégedett az eddigiekkel, mert fejlődött a csapat, és elsajátította azt a filozófiát, amit ő akar látni a pályán.

A csapat legértékesebb, a nyolc millió euróra taksált játékosa, az elmúlt hétvégi szerb bajnoki mérkőzésen, az újvidéki GAT ellen két gólt szerzett Mirko Ivanics hangsúlyozta, hogy szeretné átmenteni a formáját a csütörtöki meccsre. – Két vereséggel kezdtük a csoportkört, de ez nem nyomta rá a bélyegét a hangulatunkra. Felkészültünk az előttünk álló feladatokra. Mi sem hittük a sorsolás után, hogy két meccs után pont nélkül fogunk állni. De ez van, most a Ferencváros elleni meccs lesz a legfontosabb.

A Crvena zvezda–Ferencváros Európa-liga csoportmérkőzés csütörtökön 18.45-kor kezdődik a belgrádi Rajko Mitic Stadionban, az eddig százszázalékos magyar bajnok döntetlennel is a csoport élén maradna, egy esetleges újabb győzelemmel akár a tavaszi folytatása is biztossá válhat, az európai Konferencialigában biztosan. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Borítókép: Milos Milojevics a saját csapatára koncentrál (Fotó: MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.