Marco Rossi utódot keres, de nem fog féktelenül kísérletezni

Két barátságos mérkőzéssel zárja az évet a magyar labdarúgó-válogatott. Marco Rossi csapata csütörtökön Luxemburgban lép pályára, majd vasárnap Görögországot fogadja. A két meccs már a jövő évi Európa-bajnoki selejtezőkre való felkészülést szolgálja, de csütörtökön az öt éve elszenvedett kínos vereséget is feledtetni kellene.

Magyar Nemzet
2022. 11. 16. 19:29
ROSSI, Marco
Lipcse, 2022. szeptember 23. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, az A divízió 3. csoportjában játszott Németország-Magyarország mérkõzésen a lipcsei Red Bull Arenában 2022. szeptember 23-án. MTI/EPA/Hannibal Hanschke Fotó: Hannibal Hanschke
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajnos a magyar labdarúgó-válogatott nem a vasárnap rajtoló katari világbajnokságra készül, sőt a vb nyitómeccsének napján is felkészülési mérkőzést játszik majd a Puskás Arénában, Görögország ellen. Előtte viszont csütörtökön még Luxemburgban lép pályára a nemzeti csapat, ahol öt éve, szintén barátságos találkozón váratlan, 2-1-es vereséget szenvedett. Az akkori csapatból csak Nagy Ádám és Sallai Roland tagja most Marco Rossi keretének – a görögök elleni búcsúmeccse előtt álló Dzsudzsák Balázs, aki szintén részese volt a kudarcnak, nem utazott el Luxemburgba, Telkiben készül.

Persze ma már Luxemburgot sem lehet lebecsülni, a kis ország válogatottja is Bundesliga-játékosokkal készül a mérkőzésre. Luxemburg az elmúlt években többek között két leendő Eb-selejtezős ellenfelünket, Montenegrót és Litvániát is legyőzte tétmeccsen, akárcsak az ír válogatottat.

Szerencsére a magyar nemzeti csapat is sokat lépett előre az öt évvel ezelőtti vereség óta, idén az angolokat kétszer, a németeket egyszer győzte le a Nemzetek Ligájában együttese. Ezek után nyilvánvaló, hogy Luxemburgban is elvárt a siker, ugyanakkor a szövetségi kapitánynak meg kell találnia a csapatát is a jövő évi Európa-bajnoki selejtezősorozatra.

Nagy változásokra nincs szükség, viszont kulcskérdés, hogy ki lesz a válogatottól visszavonult Szalai Ádám utódja. A csatársorban az eddigi állandó csereember, Ádám Martin, valamint a bemutatkozása előtt álló húszéves Németh András a két jelölt, de az is jelzésértékű lesz, hogy ki vezeti majd ki csapatkapitányként a magyar válogatottat a Stade de Luxembourg gyepére.

Marco Rossi azt elárulta, hogy Luxemburg ellen kezd középcsatárként, arra viszont nem válaszolt, hogy ki lesz a csapatkapitány, ezt ugyanis elmondása szerint még a kerettagokkal sem közölték.

S abból a szempontból is fontos erőmérő lesz a csütörtöki találkozó, hogy mire megyünk papíron gyengébb ellenféllel szemben, a legutóbbi ilyen összecsapásain ugyanis nem villogott a Rossi-legénység. Márpedig jövőre, ha Szerbiával szemben nem is, de Montenegró, Bulgária és Litvánia ellen mindenképp esélyesként lép majd pályára a magyar válogatott.

– Nem lenne okos dolog, ha kizárólag kísérletezésre használnánk fel ezt a két felkészülési mérkőzést, hiszen sok dolog jól működik a játékunkban, ezeket meg kell tartani, és bizonyos aspektusokban megpróbálni fejlődni. Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy bárkit lebecsüljünk, főleg nem Luxemburgot, mert ellenfelünk nagyon sokat fejlődött az elmúlt években. A játékosaim hozzáállásának tökéletesnek kell lennie ezen a mérkőzésen is – hangsúlyozta a meccset megelőző sajtótájékoztatón Marco Rossi.

Felkészülési mérkőzés

Luxemburg–Magyarország csütörtök 20.00 (tv: M4 Sport) 

Borítókép: Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: MTI/EPA/Hannibal Hanschke)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.