A felhevült ukrán követelése nem érződött Fucsovics teljesítményén

Fucsovics Márton csapata második lett a szentpétervári bemutató tornán, aminek érdekes módon egy visszavonult ukrán játékos, Szergej Sztahovszkij csinált hírnevet. Ő volt az, aki a résztvevők kitiltását követelte Ukrajnából.

Magyar Nemzet
2022. 12. 05. 11:01
Fucsovics Márton
Fucsovics Márton Forrás: Facebook

Fucsovics Márton csapata második lett a szentpétervári bemutató tornán, aminek érdekes módon egy visszavonult ukrán játékos, Szergej Sztahovszkij csinált hírnevet. Ő volt az, aki a résztvevők kitiltását követelte Ukrajnából.

December 1. és 4. között Szentpéterváron bemutató tenisztornát rendeztek. A helyszín kiverte a biztosítékot az orosz–ukrán háború előtt Budapesten élő és készülő Szergej Sztahovszkijnál: a feldühödött korábbi (ukrán) játékos a résztvevők, köztük a verseny két magyar meghívottja, és Bondár Anna kitiltását követelte Ukrajnából. 

Az ügyben megkerestük Fucsovics menedzsmentjét, afelől érdeklődtünk, hogy vajon mi indokolta a szentpétervári szereplést, és a legjobb magyar teniszező hogyan tudja magát függetleníteni Sztahovszkij szélsőségesen agresszív véleményétől. Még nem érkezett válasz.

Ilyen előzmények és a rendszeresen nyilvánosságra hozott politikai alapú sértegetések mellett olykor a háttérbe szorult a tenisz. De Fucsovics a pályán bizonyította, hogy tud a teniszre koncentrálni. Janko Tipszarevics csapatával Anasztaszija Potapova párjaként bejutott a döntőbe. Ott Szvetlana Kuznyecova csapata, Julija Putyinceva és Jevgenyij Donszkoj volt Fucsovicsék ellenfele.

A női egyest Kuznyecova csapata nyerte, de mivel Fucsovics legyőzte Donszkojt, a vegyes páros mérkőzés döntött a tornagyőzelemről, ebben 3:6, 6:3, 10-6-ra nyert az orosz Grand Slam-bajnok csapata. Fucsovics a torna első napján, múlt szombaton is megnyerte az egyes mérkőzését. Az eredmények alapján Szathovszkij nem tudta őt kizökkenteni az egyensúlyából.

A felnőttek versenye mellett a fiatalabb generáció képviselői is ütőt ragadtak, ennek jelentőségére hívta fel a figyelmet a torna főszponzora, a Gazprom igazgatótanácsának a tagja. – Van egy különleges versenyünk. A profik csapatversenye mellett juniorok is megküzdöttek a trófeáért. Szimbolikus, hogy nem szavakkal, hanem tettekkel demonstráltuk a generációk folytonosságát. Biztos vagyok benne, hogy ez a hagyomány folytatódik. A pályáinkon különböző országokból, különböző korú játékosokat láthatunk majd. Végül is a tenisz célja, hogy egyesítse az embereket – mondta Alekszandr Medvegyev. 

Szép gondolat, bár Sztahovszkijt a legkevésbé sem hatja meg. És nem a nyilatkozat tartalma miatt.

Borítókép: Fucsovics kitett magáért Szentpéterváron (Fotó: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.