Benzema döntött, Franciaország változtathat a csatárposzton

Didier Deschamps-nak több szempontot is mérlegelnie kell a döntő előtt. Úgy tűnik, a kereten végigsöprő vírus miatt végül egyik játékosának sem kell kihagynia az Argentína elleni finálét, a támadósorban viszont változtathat a francia szövetségi kapitány, aki Karim Benzema helyén eddig Olivier Giroud-t játszatta Katarban.

2022. 12. 18. 8:46
Antoine Griezmann Olivier Giroud Jules Koundé
al-Hor, 2022. december 10. A francia Olivier Giroud (k) csapattársával, Antoine Griezmann-nal ünnepli gólját a katari labdarúgó-világbajnokság Anglia-Franciaország negyeddöntõ mérkõzésén az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. december 10-én. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Furcsa helyzet állt elő a francia labdarúgó-válogatottnál. A csapat a 2018-as oroszországi vb-győzelem után idén Katarban is eljutott a fináléba, azonban a legtöbb szó arról a játékosról esik, aki egyik menetelésnek sem volt részese. Az aranylabdás Karim Benzema idén ugyan bekerült a keretbe, de sérülése miatt hazautazott. Azóta klubjánál edzésbe állt, s mivel a keretből nem került ki, érmet vehetne át a futball-vb döntője után.

Ousmane Dembelé és Karim Benzema
Benzema (jobbra) aligha lesz ott a döntőn. Fotó: AFP/Franck Fife

Benzemát egyenesen Franciaország elnöke, Emmanuel Macron hívta meg, hogy vele együtt repüljön Katarba a fináléra. A csatár azonban igencsak furcsa üzenetet tett közzé a közösségi médiában, az ESPN pedig úgy tudja, hogy az utazás ellen döntött, azaz nem lesz ott a Luszail Stadionban, hogy szurkoljon vagy átvegye az érmét.

A francia szövetségi kapitányt, Didier Deschamps-ot felbosszantották a Benzemával kapcsolatos kérdések.

– Több játékosunk megsérült, Karim is közéjük tartozik. A visszatéréséről kérdezni igencsak kínos azzal a huszonnégy játékossal szemben, aki rendelkezésemre áll. Az pedig nem az én dolgom, hogy korábbi vagy sérült játékosok meghívásával foglalkozzam. Egyesek itt lesznek, mások nem – hangzott el Deschamps érdes válasza.

Ugyanakkor a franciák jó jelnek tekinthetik, hogy a kapitány huszonnégy játékosról beszélt, azaz úgy tűnik, nem az elmúlt napokban a kereten végigsöpört vírus állítja majd össze a kezdőcsapatot a vb-döntőre.

Rabiot és Upamecano a betegség miatt kihagyta a Marokkó elleni elődöntőt, de az utolsó edzésen részt vettek, ahogy a többi kérdéses státusú játékos is.

A francia L’Équipe szerint Rabiot visszatér majd a francia kezdőcsapatba, viszont a lap beszámolója alapján a védelem közepén Upamecano és az őt Marokkó ellen jól helyettesítő Konaté játszott a gyakorlás során, mégis csak az egyikük kezd majd Varane mellett.

Arra viszont nagyobb esélyt lát a lap, hogy a franciák új válogatottsági gólrekordere, a Katarban négygólos csak a kispadon kezd.

Az edzésen a Marokkó elleni hajrában is látott formációt gyakorolták a franciák, azaz Kylian Mbappé volt a center, Marcus Thuram pedig a balszélső. A családi duplára törő Thuram eddig egyetlen meccsen sem kezdett a katari vb-n.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Olivier Giroud (középen) kimaradhat a kezdőcsapatból (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.