Gary Lineker kinevette magát és a németeket is

A németek egymás után a második világbajnokságukon is a csoportkörben búcsúztak. A nagy rivális Anglia korábbi klasszisa, Gary Lineker kénytelen volt módosítani elhíresült mondásán, de ezt kéjes örömmel tette. Az 1986-os világbajnokság gólkirálya áttételesen a japánok győztes góljára is reagált.

2022. 12. 02. 9:17
csalódott németek futball-vb 2022
al-Hor, 2022. december 1. A német játékosok a katari labdarúgó-világbajnokság E csoportjában játszott Costa Rica-Németország mérkõzés végén az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. december 1-jén. Németország 4-2-re gyõzött, de nem jutott tovább. MTI/EPA/Friedemann Vogel Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A futball egyszerű játék. Huszonkét ember kergeti a labdát, és a végén mindig Németország nyer” – talán nincs egy futballrajongó sem, aki ne hallotta volna Gary Lineker mondását. Az elmúlt két világbajnokságon azonban a Nationalelf még a csoportkörön sem jutott túl.

Az angolok korábbi vb-gólkirálya is rájött, hogy módosítania kell a definícióján, így a rivális újabb, katari kudarca után hozzátette: „Ha túljut a csoportkörön.”

Az egyetlen kérdés, hogy Lineker saját korábbi megállapításán vagy a németek kudarcán nevet-e inkább, bár erre meg nekünk van egy mondásunk: legszebb öröm a káröröm…

Lineker a japánok sokat vitatott gólját sem hagyta szó nélkül, bár nem konkrétan Tanaka Ao találatára reagált.

Inkább az angol futballtörténelmet, Geoff Hurst gólját ünnepelte, hozzátéve személyes VAR-analízisét:

Egyértelműen bent van.

Amivel mellesleg szintén az 1966-os döntőben vesztes németekben is megforgatta kicsit a kést.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Gary Lineker nem volt csalódott, hogy a németek távoznak Katarból (Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.