A nők traumája után biztosan jobb jöhet – főpróba a békülés jegyében

A puskaporos hangulatú csütörtöki mérkőzés után ma újra megmérkőzik egymással a jövő heti világbajnokságra készülő magyar és szlovén férfi-kézilabdaválogatott. A ljutomeri végjáték, az ötgólos hátrányból való fordítás bizakodásra ad okot, de a nagykanizsai nézők megbocsátanák Chema Rodríguez csapatának, ha nem kellene az utolsó pillanatig izgulniuk a győzelemért.

2023. 01. 07. 7:12
Fotó: Origo/Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Füttykoncerttel színesített hajrában, ráadásul idegenben fordítani még barátságos mérkőzésen is komoly fegyvertény. A jövő héten kezdődő világbajnokságra készülő férfi-kézilabdaválogatott csütörtökön ötgólos hátrányból kapaszkodott vissza Ljutomerben és győzte le 28-27-re a házigazda Szlovéniát. A korábbi veszprémi Blaz Blagotinsek és a jelenleg is a Szegedet erősítő, az előző szezon bajnoki döntőjén aranyérmet jelentő gólt szerző Rosta Miklós afférja kis híján verekedésbe torkollott a második félidőben, ám érdekes módon a feszült hangulatú meccs végjátékát a vendég magyar válogatott bírta jobban. Pedig nem volt egyszerű a felkészülése. Erre utalt a szenzációs formában védő (csere)kapus, Székely Márton a meccs után. – Mutatja a csapatunk tartását, hogy végig küzdöttünk, többgólos hátrányból is felálltunk, és a végén meg is tudtuk fordítani a mérkőzést, bízom benne, hogy ez a tartás a vb-n is megmarad. Mindenki pályára lépett, tudtuk gyakorolni a taktikai elemeket, Bodó Richárd és Ligetvári Patrik is zökkenőmentesen vette át az irányító szerepét, ha kellett. Juhász Ádám kiválása és Hanusz Egon betegsége miatt megvoltak erre a figuráink, a háromátlövős variációt gyakoroltuk, és szerencsére élesben is működött – értékelt a Tatabánya kapusa. 

A győztes gólt szerző Bodó Richárd is a csapat lelki erejére büszke. A már nem fiatal, 34 éves „főállású” szervező, mellett a meccs legjobbja és Ligetvári Patrik is megfordult középen, és nem vallott szégyent. Ez akár jól is elsülhet a mai visszavágón és a január 11-én kezdődő svédországi vb-n. – Mélyről kapaszkodtunk vissza, de jó előjelnek tartom a világbajnokság előtt, hogy erre is képesek vagyunk. Taktikai téren még legalább húsz százalékot tudunk javulni a svédországi vb-rajtig, de a küzdőszellemünk már most százszázalékos – mondta a mind az öt lövését hibátlanul végrehajtó szegedi balátlövő. A kapitány, Chema Rodríguez is bizakodó, bár a munkamániás spanyol szakembernek is roppant fontos volt a sikeres ráhangolódás a világversenyre. – Büszke vagyok a fiúkra, mert hatalmasat küzdöttek, komolyabb hátrányból is felálltak. Feszült találkozót játszottunk, de a végjátékban is a kézilabdára koncentráltunk. Minden játékos lehetőséget kapott, forgattuk a csapatot, hiszen a vb-felkészülés során ez is fontos – nyilatkozta a másodállásban a portugál Benficánál edzősködő szakember. 

A világbajnokság rajtja előtt ma délután (tv: 16.00, M4 Sport) Nagykanizsán játssza az utolsó felkészülési mérkőzését a férfi-kézilabdaválogatott. A nők emlékezetes tavaly októberi Eb-főpróbája, a németek ellen hazai pályán elszenvedett tizenegy gólos vereség után az apró, ám látványos tét nélküli sikereket is megtanultuk értékelni. Okkal bízhatunk abban, hogy ma délután a ljutomerihez hasonló lélekemelő győzelemmel búcsúzik el szurkolóitól Chema Rodríguez együttese.  

Borítókép: Bodó Richárd hibátlanul lőtt csütörtökön Szlovéniában (Fotó: Origo.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.